DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Deze week een enigszins contraire tip. Het advies luidt om te beleggen in Amerikaanse aandelen en wel in de iShares Dow Jones Industrial Average, een tracker die de Dow Jones nagenoeg 1-op-1 volgt, maar dan gedeeld door 100.

Beleg in Amerikaanse aandelen

Deze week een enigszins contraire tip. Het advies luidt om te beleggen in Amerikaanse aandelen en wel in de iShares Dow Jones Industrial Average, een tracker die de Dow Jones nagenoeg 1-op-1 volgt, maar dan gedeeld door 100. De koers van deze iShares bedraagt nu 106,41.

Van waar dit advies? De VS zullen naar alle waarschijnlijkheid eerder weer op een groeipad belanden dan Europa. De historisch enorm steile rentecurve duidt daar wel op. In de VS zal ook de rente waarschijnlijk eerder door de centrale bank verhoogd worden. Daardoor zal ook de USD weer enigszins kunnen opklimmen ten opzichte van de Euro.

Belangrijker is nog de totale onderweging van Amerikaanse aandelen in beleggingsportefeuilles. De verwachting is dat bij voortgaand economisch herstel veel beleggers hun onderweging in Amerikaanse aandelen weer zullen gaan rechttrekken. Daarbij komt een mogelijk  -tijdelijk – herstel van de USD ten opzichte van de Euro. Zeker wanneer zwakkere broeders binnen de Eurozone problemen blijven houden met hun begrotingen (Spanje, Portugal, Italië, Griekenland en Ierland).

Daarom is deze tracker een mooie gelegenheid om gespreid – 30 aandelen immers – in Amerikaanse blue chip[s te beleggen. Deze tracker staat genoteerd aan de Deutsche Bőrse en wordt dagelijks verhandeld.

Datum advies: 11 januari 2010
Koers: USD 106,41
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: DE0006289390

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u de iShares Dow Jones Industrial Average kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie] Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/beleg-in-amerikaanse-aandelen/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. gooswout says:

    De code van het fonds is EXI3 (let op het is geen 13)
    De prijs is overigens in € 73,810 (11.1 om 15.00 uur)

  2. Bluevision says:

    Leuke aandelenanalyse! Niet alle amerikaanse aandelen zijn even succesvol, zelfs niet van goede bedrijven. Zo daalde American Airlines (NYSE: AMR) deze week zelfs 41%! http://stoq.nl/american-airlines-buitenlandse-investeringen-daling-beleggen

wp-puzzle.com logo