DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Een herhaling van een koopadvies van 11 december 2008. Meer nog dan toen geldt het motto: koop solide aandelen met een hoog dividend.

Als u inkomen zoekt

Een herhaling van een koopadvies van 11 december 2008. Meer nog dan toen geldt het motto: koop solide aandelen met een hoog dividend. De rendementen op de beurzen kunnen de komende jaren – voorzover het de westerse beurzen betreft – wat aan de lage kant blijven.Dan zal het dividendrendement – meer nog dan gewoonlijk – een zeer belangrijk onderdeel gaan uitmaken van het totale rendement.

Ook voor beleggers op zoek naar inkomen is dividend een alternatief voor bijvoorbeeld staatsobligaties. De rendementen op staatsobligaties zijn laag en de risico’s worden steeds hoger. Alleen in het geval van een deflatiescenario dat zijn weerga niet kent, heeft het nu nog zin staatsobligaties te kopen. Zij die niet geloven in een dubbele dip maar hooguit in een groeiafzwakking kunnen deze belegging eens nader bekijken.

Bovenstaande belegging betreft een mandje van 30 gerenommeerde Europese bedrijven geselecteerd op basis van hun dividendrendement. Het dividendrendement is momenteel rond de 4 %. Een hoog dividendrendement duidt tevens op een lage koers/winst-verhouding. De toenmalige aankoopprijs bedroeg  € 14,99. De huidige koers is € 18,11. De topholdings zijn: Enel, Deutsche Telekom, Belgacom, Banco de Sabadell, France Telecom, Banco Santander, KPN, Wartsila, Snam en ENI. Andere Nederlandse fondsen behalve KPN zijn: Wolters Kluwer,  Fugro en Unilever. Een belegging in vnl. defensieve sectoren als nutsbedrijven, telecom en olie.

Het rendement op deze belegging is YTD 1,22 % (excl. dividend). Het dividend wordt ieder kwartaal uitgekeerd.

Datum advies: 6 september
Koers: € 18,11
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B0M62S72

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Cliënten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/als-u-inkomen-zoekt/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo