DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Miljonars worden nerveus

Miljonairs in de Verenigde Staten beginnen nerveus te worden en zijn terughoudend met beleggen. De Spectrem Millionaire Investor Confidence, een maatstaf voor het vertrouwen van miljonairs. daalde vorige maand het sterkst in de dertienjarige geschiedenis van de index. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Spectrem. Het vertrouwen van degenen die niet miljonair zijn maar wel rijk taant ook maar niet zo sterk.

De indices worden worden maandelijks samengesteld door Spectrem op basis van de beleggingen van miljonairs, met een belegbaar vermogen van ten minste $1 miljoen en rijken met een belegbaar vermogen tussen de $500.000 en $1 miljoen. De index varieert van +51 en -51.

Het indexcijfer voor miljonairs daalde van 20 in april naar 3 in mei, de grootste van maanddaling ooit gemeten door Spectrem. De vermogende belegger index daalde van 10 naar 6 in dezelfde periode. Hierdoor hebben de welvarende beleggers meer vertrouwen dan de miljonairs wat ongebruikelijk is.

Hoewel de beurs steeds hogere records neerzet is dat niet het geval voor het sentiment van miljonairs. Die worden volgens Spectrem President George H. Walper Jr steeds voorzichtiger.

“Dit is waarschijnlijk te wijten aan de toenemende bezorgdheid over de verzwakking van de politieke positie van president Trump gezien de recente controverses, de afnemende kans op materiële fiscale hervorming in de nabije toekomst, evenals bezorgdheid over de recent ingediende voorgestelde federale begroting,”, aldus Walper.

Het feit dat de welvarenden iets meer vertrouwen hebben volgens hem een sterke aanwijzing dat er een tumultueuze periode voor beleggers op komst is.

Bijna 40 procent van de miljonairs zijn terughoudend geworden over beleggen. Dat is het hoogste percentage sinds december 2013. Circa 54% geeft daarvoor het onzeker politieke klimaat als  belangrijkste oorzaak aan.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/technische-analyse/sentiment/miljonars-worden-nerveus/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo