DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Beleggers: kijk naar deze grafiek !

Volgens obligatiekoning Jeffrey Gundlach wijst een obscure grafiek op dat de rente gaat stijgen en aandelenkoersen zullen dalen. Hij mikt op een daling van de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500. De topman van DoubleLine Capital voorspelt dat de vergoeding op obligaties zal stijgen en op zijn beurt leidt tot beweeglijkheid op de markt. Zijn bedrijf heeft meer dan $100 miljard onder beheer. De beleggingsstrateeg adviseert om risico’s af te bouwen. Dat zei hij in een interview op CNBC.

Dit is dus nog een additioneel teken dat beleggers voorzichtig moeten zijn. Gisteren hebben wij u al gewezen op de uitspraken van Alan Greenspan. De voormalige voorzitter van de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten is nu 91 jaar oud maar hij klinkt net zo levendig als 30 jaar geleden. In een interview met persbureau Bloomberg waarschuwt hij voor het knappen van een zeepbel op de obligatiemarkten.

Heeft u niet de tijd om u zelf volledig te verdiepen in beleggen of om 24 uur per dag transacties uit te voeren en te monitoren? Dan hebben wij een goede optie voor u: automatisch beleggen . De transacties worden automatisch op uw effectenrekening verricht. Op die manier heeft u er geen omkijken naar. KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Gundlach volgt daarbij de ratio van koper tot goud als een zeer goede korte termijn cyclische indicatie voor de 10-jarige vergoeding op staatsobligaties. Deze ratio steeg gisteren naar de hoogste stand van het jaar en van de afgelopen twaalf maanden.

“Als deze ratio stijgt, dan geeft het aan dat er iets aan de hand is dat een beetje inflationair is. Het wijst mij dat de rente gaat uitbreken naar de bovenkant. Dit zal gepaard gaan met volatiliteit in de markt.”

Koper-Goud ratio

Koper-Goud ratio

Volgens Gundlach  is het verstandig om posities af te bouwen die de afgelopen tijd fors zijn gestegen.  Hij wijst er wel op dat het wel zes tot negen maanden kan duren voordat de daling inzet,  maar dit zal niet veel aan rendement schelen.

Volgens hem zal de volatiliteit, gemeten door de CBOE Volatility Index verdubbelen. De vermogensbeheerder heeft thans een lange termijn put optie op de S&P 500. Daarbij speelt hij dus in op een daling van de beursindex. Hij voorziet in een correctie van 3%.

Ook profiteren van een daling van de beurzen? Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Auto trading op de DAX die gemiddeld 113% per jaar heeft verdiend. Dit programma heeft met een startkapitaal van € 7.000 in 2015 , een actueel resultaat van € 22.837 van gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag nu kosteloos informatie aan

Beleggers kijken naar deze ratio omdat koper een maatstaf voor inflatie is. Dus als het stijgt ten opzichte van goud, wat gezien wordt als een afdekking voor geldontwaarding, dan dalen obligatiekoersen  en stijgt de rente.

Koper /goud ratio (geel) versus de 10-jaarsrente (groen)

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/technische-analyse/beleggers-kijk-naar-grafiek/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo