Source: Michael Coghlan& https://flic.kr/p/SVtQMySource: Michael Coghlan& https://flic.kr/p/SVtQMy

Zonne-energie heeft de oplossing

EDF Energies Nouvelles (EDF EN), de tak hernieuwbare energie van het Franse EDF, heeft een akkoord bereikt met Mohammed bin Rashid Al Maktoum uit Dubai. De overeenkomst voor deelneming in het 800 MW fase III zonne-project maakt geen informatie openbaar over haar deelname en investeringen die ermee gemoeid zijn.

Abu Dhabi’s onderneming voor hernieuwbare energie Masdar, in consortium met Fotowatio Renewable Ventures (FRV) en Gransolar Group, won in mei 2016 – met wat toen als een ultra laag bod van USD 29,9 per MW werd gezien – het recht om een solar parc te bouwen en exploiteren. EDF EN neemt vanaf nu de plaats in van FRV.

Enorme toename zonne-energie in komende decennia
Het in aanbouw zijnde Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park ontzilt zout water, waarbij de ontziltingsinstallaties worden aangedreven door elektriciteit die wordt verkregen uit zonne-energie. Gerund door een gigantische serie van zonnepanelen en batterijen, wordt verwacht dat zonne-energie in 2030 meer dan 1,15 miljard liter schoon water per dag kan genereren en dat tegen die tijd 5 GW aan energie zal zijn geproduceerd. Om zo ver te komen wordt er hard gewerkt om de kosten – om zeewater om te zetten in drinkbaar water met behulp van zonne-energie – omlaag te brengen in de toekomst.

En dat is nodig; volgens een rapport van het International Food Policy Research Institute (IFPRI) zal in 2050 meer dan de helft van de wereldpopulatie het risico lopen om met watertekorten te zitten. Veel ontziltingsfabrieken wereldwijd maken nog gebruik van grote hoeveelheden olie om elektriciteit te genereren, dat is niet duurzaam. De broeikasgassen die worden uitgestoten verergeren daarnaast de droogte die in veel gebieden al heerst.

Kosten dalen snel

De kosten voor zonne-energie aangedreven ontzilting moeten omlaag, onder meer om de ontziltingsinstallaties 24 uur per dag draaiende te houden, dus ook wanneer de zon niet schijnt. Dankzij verhoogde efficiëntie, alsmaar doorontwikkelende technologieën en de dalende prijzen van zonne-energie, dalen de kosten elk jaar.
Naar verwachting blijven die kostenbesparingen doorgaan tot een halvering van de huidige kosten rond 2050.

Profiteer de komende jaren mee van de grote energietransitie waarin we ons begeven!

Wilt u duurzaam beleggen, maar wel met constante rendementen van jaarlijks 6%? Voor beleggers met minimaal Euro 100,000 inleg, hebben wij aantal grote zonne-energie projecten van gerenommeerde partijen om dit mogelijk te maken voor u!

Verantwoord beleggen zonder dat het ten koste gaat van rendement

Vraag hier aan: gratis brochure met informatie over beleggen in zonne-energie en waar u op moet letten!

Bron: Rendabel Beleggen

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/zonne-energie-oplossing/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo