DAX-systeem: van € 7.000 naar € 33.769

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De meeste beleggers in edelmetalen en mijnaandelen kijken hoofdzakelijk naar de prijsbeweging van de goud. Beleggers doen er echter goed aan om te focussen op zilver de komende periode.

Focus op Zilver

De meeste beleggers in edelmetalen en mijnaandelen kijken hoofdzakelijk naar de prijsbeweging van de goud. Dit hoeft niet te verbazen gezien het gele edelmetaal record na record breekt. De prijs van goud begeeft zich in nieuw ‘onbekend’ terrein zoals de techniekers het zouden omschrijven.

Maar waar niemand het over heeft, en waar nochtans ook nodige interessante ontwikkelingen bezig zijn, is zilver! De prijs van het witte edelmetaal is zoals gebruikelijk een achterblijver op de prijsontwikkeling van goud. Maar we zien dat de prijs tegen de (zomer)trend in hoger kruipt richting de vorige top van 21 dollar/ounce in 2008. Dit kan voor het nodige spektakel gaan zorgen.

Zilver 1970-2010

Zilver 1970-2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Bovenstaande grafiek laat een perfect patroon van uitbodeming zien over de langere termijn (1980 – 2010). Bij een uitbraak van de weerstand rond 21 dollar/ounce, begint de volgende opwaartse beweging (zoals we die ook zagen in 1973 & 1979), en kan zilver explosief omhoog schieten.

Beleggers doen er dus goed aan om te focussen op zilver de komende periode. Houders van zilver en zilvermijnaandelen zullen optimaal kunnen profiteren van een potentiële uitbraak!

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service.KLIK HIER

Het Goud & Zilver Rapport

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/zilver/focus-op-zilver/

Gerelateerde artikelen:

Nico Pantelis

Nico Pantelis is een gediplomeerd beleggingsadviseur. Voor de opstart van Slim Beleggen was hij werkzaam als ‘Energy Consultant’ bij NUS Consulting. Hierop volgend werkte hij als ‘Financieel Analist’ en ‘Redacteur’ voor Inside Beleggen en Cash/Trends. Ten slotte was hij actief als ‘Commodity Specialist’ en ‘Markets Analyst’ bij KBC Bolero, en tevens ‘Equity Analyst’ bij KBC Securities. Meer info: www.slimbeleggen.net

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Wibo says:

    Zilver heeft in 2010 goed gepresteerd met een rendement van ~70%. Door alle manipulaties in het verleden is er echter nog veel meer mogelijk op de lange termijn. Helemaal omdat de goud-zilver ratio nog 1:47 is (ten opzichte van historisch 1:15).

wp-puzzle.com logo