DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De palmolieprijs circuleert al enige tijd rond 800 dollar/ton. De markt kijkt uit naar nieuwe triggers.

Palmolie consolideert rond 800$/ton

De palmolieprijs circuleert al enkele dagen rond 800 dollar/ton. De markt verwacht een herstel van de productie na de ravage aangericht tijdens de regenvlagen. Marktwaarnemers vermoeden hierdoor een stijging van de voorraden, wat een verdere stijging van palmolie mogelijk in de weg staat. Sinds bodem in 2008 rond 500 dollar/ton heeft de agrarische grondstof er een stevige klim opzitten, in navolging van de prijs van ruwe olie.

Daarenboven ziet men momenteel ook een toename van de productiecijfers, wat het vermoeden van een verdere (prijs)consolidatie bevestigd. Ook de terugval van verscheping van palmolie uit Malaise met 13% (m/m) tot 1,18 miljoen ton wakkert de verwachting verder aan.

Ten slotte zien we dat premie van de concurrerende olie van sojabonen fors is terugvallen, waardoor afnemers mogelijk een deel van hun aankopen (voorlopig) overzetten naar soja.

Beleggers/handelaren kijken vandaag dan ook met de nodige aandacht naar de prijsevolutie van ruwe olie, aangezien de correlatie tussen beide grondstoffen hoog is geworden. De prijs van olie noteert op het moment van schrijven rond 81 dollar/vat.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/olie/palmolie-consolideert-rond-800ton/

Gerelateerde artikelen:

Nico Pantelis

Nico Pantelis is een gediplomeerd beleggingsadviseur. Voor de opstart van Slim Beleggen was hij werkzaam als ‘Energy Consultant’ bij NUS Consulting. Hierop volgend werkte hij als ‘Financieel Analist’ en ‘Redacteur’ voor Inside Beleggen en Cash/Trends. Ten slotte was hij actief als ‘Commodity Specialist’ en ‘Markets Analyst’ bij KBC Bolero, en tevens ‘Equity Analyst’ bij KBC Securities. Meer info: www.slimbeleggen.net

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo