DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Een opmerkelijke visie is dat de recessie van 2008 werd veroorzaakt door de hoge olieprijs en niet zozeer wat vaak wordt gedacht door de problemen op de huizenmarkt.

Olieprijs veroorzaakte recessie

De Verenigde Staten houden de olieprijzen die door de onrust in het Midden-Oosten naar recordhoogte stijgen, scherp in de gaten. Dat zei een woordvoerder van het Witte Huis woensdag. ”We monitoren de ontwikkelingen zeer zorgvuldig. We zijn bezorgd over de situatie”, aldus de zegsman.

De prijs van een vat Brentolie is woensdag tot boven de 110 dollar per vat gestegen, de prijs voor een vat Amerikaanse ruwe olie zit dicht tegen de 100 dollar aan. De prijzen waren sinds 2008 niet meer zo hoog.

Een opmerkelijke visie is dat de recessie van dat jaar werd veroorzaakt door de hoge olieprijs en niet zozeer wat vaak wordt gedacht door de problemen op de huizenmarkt. Door de hoge olieprijzen belanden zowel Japan als de Eurozone al in een recessie voordat de financiële crisis uitbrak. In het verleden waren zij in vier van de vijf gevallen waarin de economie wereldwijd kromp de oorzaak hiervan. Dat stelt Jeff Rubin, hoofdeconoom bij CIBC World Markets

Dit artikel had ik reeds op 25 november 2008 geschreven. U kunt het nalezen op Olieprijs veroorzaakte recessie.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/olie/olieprijs-veroorzaakte-recessie-2/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo