DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De olieprijs vertoont de laatste 2 maanden een lichte opwaartse tendens, ondanks de schattingen van de vraag naar olie die nog steeds neerwaarts worden bijgesteld.

Olieprijs uitgebodemd

De olieprijs vertoont de laatste 2 maanden een lichte opwaartse tendens, ondanks de schattingen van de vraag naar olie die nog steeds neerwaarts worden bijgesteld.

Olieprijs,14 april 2009

Olieprijs,14 april 2009

Afgelopen vrijdag verlaagde de organisatie van olieverbruikende landen IEA haar verwachting voor de wereldvraag nog met 1 miljoen vaten tot gemiddeld 83,4 miljoen vaten per dag. De ongevoeligheid van de olieprijs voor nieuwe neerwaartse vraagbijstellingen zou er volgens SNS Secuities Research op kunnen duiden dat de bodem van de olieprijs achter ons ligt. Intussen zien we dat de investeringen in olie­industrie in een rap tempo afnemen, omdat het bij de huidige olieprijs te weinig rendabel en/of te risicovol is.

Een goed voorbeeld betreft een onderzoek van Deloitte waaruit blijkt dat in het Britse deel van de Noordzee de olieboor­activiteiten in het eerste kwartaal met 41% afgenomen zijn. Die activiteiten zijn in hoge mate bepalend voor het toekomstige aanbod van olie. De conclusie moet dan volgens hen ook zijn dan op middellange termijn de olieprijs maar één kant op kan: omhoog.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/olie/olieprijs-uitgebodemd/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Danny says:

    Er is nu minder geïnvesteerd om olie te vinden, en omdat we juist heel veel nieuwe ontdekkingen nodig hebben om de terugloop in productie van de huidige olievelden op te vangen klopt dit artikel (ook volgens de markt!). Investeer als belegger in je eigen huis je zal met goede isolatie het meeste rendement halen! En/Of wordt lid v/e windmolencooperatie die keren ieder jaar ook > 4% uit.

wp-puzzle.com logo