Source: https://flic.kr/p/5dMXSL by Paul Lowry

Olie: dit moet u weten!

De OPEC, de kartelclub van 14 belangrijke olieproducerende landen, gaat minder olie oppompen. De olielanden hebben dat gisteren afgesproken. En prompt vloog de prijs van ruwe olie, het bekende vat Brent-olie, omhoog naar bijna 50 dollar. De OPEC is goed voor een derde van wereldolieproductie. Rusland en de VS zijn samen goed voor een vijfde. Zie hieronder.

Bron: Olie infographic met dank aan dr-discount voor de illustraties

Bron: Olie infographic met dank aan dr-discount voor de illustraties

Er werd in 2015 29.200 miljoen vaten geproduceerd, een stijging van 730 miljoen ten opzichte van 2014. Gemiddeld werd vorig jaar 80 miljoen vaten per dag geproduceerd. De OPEC wil op basis van het gisteren gesloten akkoord 750.000 vaten minder per dag produceren, een beperking van 2%.  Er is een interessante infrographic gemaakt door dr-discount over olie. Deze bevat interessante feiten over onder meer; de olieprijs, landelijke olievoorraden, brandstofprijzen en de grootste olievelden in de wereld. KLIK HIER

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/olie/olie-moet-weten/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo