DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Wanneer u toch belegd wilt zijn/blijven in aandelen raad ik u aan wanneer u het gevoel heeft dat de olieprijs zal blijven stijgen, te beleggen in exploratie -en productiebedrijven.

Inspelen op hoge olieprijs

Mocht de onrust in het Midden-Oosten en het noorden van Afrika blijven en de onrust in Algerije oplaaien dan zijn de spreekwoordelijke rapen gaar! De situatie die momenteel op de oliemarkt heerst is het meest vergelijkbaar met die van de golfoorlog. (een stijging van 13% sinds het begin van de onrust, toen 21%)

Wanneer we de tweede fase zouden bereiken zoals in de periode 1990-91 toen de prijzen 130% stegen in twee maanden. En wanneer Libië en Algerije de oliekranen dichtdraaien zou er volgens Nomura (wiens research in de top 3 van banken wereldwijd staat) een piek kunnen zijn in de olieprijs van boven de $220,-. Bij een dergelijke stijging van de olieprijs , dalen normaal gesproken de aandelenbeurzen.

Wanneer u toch belegd wilt zijn/blijven in aandelen raad ik u aan wanneer u het gevoel heeft dat de olieprijs zal blijven stijgen, te beleggen in exploratie -en productiebedrijven binnen de sector.

Binnen de AEX Index denken wij dan aan Fugro en SBM Offshore. Deze groep aandelen zal waarschijnlijk de indices verslaan en enkele zullen waarschijnlijk zelfs positieve rendementen opleveren. In het onderzoeksrapport van Nomura worden ook enkele aanbevelingen voor dergelijke aandelen gegeven, ik zal ze u niet onthouden:

BedrijfPrijsdoel
SantosA$ 16.10
WoodsideA$ 56.40
CNOOCHK$  21.50
PTTEPBT  202
Cairn IndiaRs 370

Mocht de olie koers echt zo’n vlucht nemen dan bestaat de kans dat u auto met een volle tank benzine overnight in waarde verdubbeld!

Paul Rodenburg
http://www.darioncm.com/

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/olie/inspelen-op-hoge-olieprijs/

Gerelateerde artikelen:

Paul Rodenburg

Heeft gestudeerd aan de New Business School Amsterdam en Westminster University London. Met een oorspronkelijke focus op de agrarische termijnmarkten heeft Darion Capital Management (DCM) zich ontwikkeld tot specialist in een brede range van financiële producten. Paul is gespecialiseerd in gestructureerde producten en specialistische beleggingsfondsen.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. onno says:

    Ik heb op de http://www.otcbb.com 2 jaar terug gekocht 2 miljoen aandelen van het fonds: Gulf Coast Oil & Gas Inc. afkorting: GCOG. tegen een koers van : 0,0001 dollarcent. Vaak gaat kwantiteit voor kwaliteit!! Vandaag is de koers weer 50% gestegen en staat nu op 0,0009. Heeft in 2002-2003 gestaan rond de 15 dollar. Kijk dat is nou inspelen op toekomstige hogere olieprijzen!! Ook kun je het fonds opzoeken op de site: http://www.bigcharts.com

wp-puzzle.com logo