DAX-systeem: van € 7.000 naar € 32.332

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


1300 USD voor een ounce goud. 21 USD voor een ounce zilver. Nieuwe records, maar desondanks blijft het scepticisme in de populaire pers bijzonder hoog.

Greed is good!

1300 USD voor een ounce goud. 21 USD voor een ounce zilver. Nieuwe records, maar desondanks blijft het scepticisme in de populaire pers bijzonder hoog. In enkele niet nader te noemen zakenkranten deden de verschillende auteurs in de afgelopen weken flink hun best om goud onderuit te halen: “Goud betaalt geen rente, het is moeilijk te waarderen, het is al fors gestegen, wie in 1980 kocht zit nog op verlies, etc…”.

U kent de argumenten wel, maar ondertussen zitten we al 10 jaar in een stierenmarkt! Schrikken deze artikels ons af? Verre van, ze sterken ons in onze overtuiging dat we de echte stijging nog te goed hebben!

We gaan zelfs nog een stapje verder met het Goud & Zilver Rapport! We willen de winsten op goud en zilver hefbomen! Niet door middel van risicovollere producten of moeilijke constructies, maar simpelweg door een degelijke selectie aan junior goud- en zilvermijnaandelen!

U hoeft ons niet te geloven, onderstaande grafiek levert het bewijs!

Gold-vs-Gold-Miners-vs-Gold-Juniors

Gold-vs-Gold-Miners-vs-Gold-Juniors

Begint u onze aanpak te begrijpen? Als niemand, maar ook werkelijk niemand er in gelooft, dan is Slim Beleggen van de partij!

Hetzelfde negativisme vinden vandaag eveneens terug bij andere activaklassen, waaronder Agrarische Grondstoffen (granen & soft commodities) en Uranium. Het zal u niet verbazen dat het toevallig onze favoriete grondstoffen zijn.

Deflatie hier, deflatie daar, je leest niets anders meer! Ondertussen lopen de rendementen op. We geven u een screenshot van de belangrijkste indices uit het Grondstoffen Rapport!

Ziet u ergens deflatie in bovenstaande tabel? Wij in ieder geval niet!

Voor de meeste “haat” moet u naar het buitenland, meer bepaald de groeimarkten! Zoveel positivisme enkele jaren geleden, zoveel beren lopen er vandaag rond: “China wordt een regelrechte ramp, India is een fabeltje, Brazilië zal het nooit kunnen waarmaken,…”

Voor het Groeimarkten Rapport klinkt het als muziek in de orden! Wist u dat de belangrijkste beursindices uit de groeimarkten vandaag dichtbij hun ‘all-time-highs’ noteren? We gaan er niet teveel woorden aan vuil maken, onderstaande grafiek zegt weer eens voldoende, niet?!

% rendement Brazilië (Bovespa index) versus India (Sensex index) versus Amerika (S&P500 index)

Of zoals Warren Buffett het stelt: “Be greedy when others are fearful!”

Onze boodschap is dus: positioneer u in voor iedereen er op springt – Greed is good!

>>>www.slimbeleggen.net

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/greed-is-good/

Gerelateerde artikelen:

Nico Pantelis

Nico Pantelis is een gediplomeerd beleggingsadviseur. Voor de opstart van Slim Beleggen was hij werkzaam als ‘Energy Consultant’ bij NUS Consulting. Hierop volgend werkte hij als ‘Financieel Analist’ en ‘Redacteur’ voor Inside Beleggen en Cash/Trends. Ten slotte was hij actief als ‘Commodity Specialist’ en ‘Markets Analyst’ bij KBC Bolero, en tevens ‘Equity Analyst’ bij KBC Securities. Meer info: www.slimbeleggen.net

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (3 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. Elmer Hogervorst says:

  Goed verhaal Nico. Je omschrijft precies waar het om draait want of mensen snappen wat er aan de hand is (en dan hoef je ze weinig meer te vertellen) of ze snappen het totaal niet:

  Nieuwe records, maar desondanks blijft het scepticisme in de populaire pers bijzonder hoog. In enkele niet nader te noemen zakenkranten deden de verschillende auteurs in de afgelopen weken flink hun best om goud onderuit te halen: “Goud betaalt geen rente, het is moeilijk te waarderen, het is al fors gestegen, wie in 1980 kocht zit nog op verlies, etc…”.

  Prima dat er zoveel sceptici zijn, wanneer iedereen bullish zou zijn, heeft deze bull market niet lang meer te gaan…!

 2. cees says:

  Daadwerkelijk een buitengewoon artikel. Als ik bij de stieren zou horen, zou ik de stropdas maar alvast wat losser doen. Dan heb je in ieder geval een beetje meer lucht tijdens de komende val. Ook een gouden ring aan je partner cadeau doen is een super belegging. Houdt nu echt ziijn waarde. Wie tussen de regels leest, snapt het verhaal.!!!!!!!!!!

 3. onno says:

  Wanneer grote koersstijgingen bij grote omzetten plaatsvinden moet men oppassen. Zover zijn we nog niet. Let op de omzet !!

wp-puzzle.com logo