Waarom daalt de goudprijs?

Na een sterke periode staat de goudprijs weer onder druk. De prijs van het edelmetaal bereikte de laagste stand in november op $1.123 per troy ounce. Vandaar werd een herstel ingezet naar $1.295 in april. De goudprijs daalde vervolgens weer en staat nu op $1.231. Beleggers vrezen de renteverhoging van de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten. De hogere rente is volgens analist Nitesh Shah in het algemeen slecht voor grondstoffen die dan ook zijn gedaald.

Een hogere rente stuwt de vergoeding op de staatsobligaties. Deze obligaties worden in het algemeen beschouwd als de minst risicovolle belegging. Een hogere rente maakt hen aantrekkelijker ten opzichte van goud. Goud wordt beschouwt als minder risicovolle belegging maar het keert geen vergoeding uit. Shah wijst er op dat de inflatie en de economische groei in de Verenigde Staten sneller toenemen dan de rente. De Fed, zal zich daarom zich genoodzaakt voelen om de rente sneller te verhogen. wat de goudprijs verder onder druk kan zetten.

Gratis Nieuwsbrief

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/waarom-daalt-goudprijs/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo