Murrey Math deel 1

(1 bericht) (1 stem)
 • Begonnen 8 jaren geleden door Satilmis
 1. Geplaatst 19 april 2010 13:49 link naar dit bericht

  Luc had op het forum aangekondigd een uitgebreid artikel over het zelf maken en beoordelen van Murrey Math analyses.

  De Murrey Math is afgeleide van Gann, maar geeft een vaste structuur aan het geheel, waardoor de belegger meer houvast heeft.

  Hij verzocht mij dit in vier delen te plaatsen.

  Hieronder deel 1:

  Toen ik aan dit werkstuk begon, kon ik niet vermoeden dat het zoveel ging worden en zo lang ging worden. Er is veel tijd in gegaan, vooral in vertalen. Bovendien ben ik nog niet klaar met het assimileren van de kennis en het leren toepassen er van. Mocht ik software kunnen kopen tegen een aanvaardbare prijs, die ik kan voeden met data zonder abonementen te kopen, zou ik dat zeker doen.

  Murrey Math leer je niet door dit artikel vlug te lezen. Een eerste deel is aangename lectuur met een heel aparte kijk op het beursgebeuren. Een tweede deel kan je enkel doornemen volgens het principe “alle dagen een lepel is het eeuwig leven, amen”. Dit is een uitspraak van mijn vader die de jonge lezer en de lezer uit Nederland bevreemdend overkomt. Als je elke dag een klein beetje werkt, duurt het een eeuwigheid eer je iets gedaan krijgt, bedoelde hij.

  In het geval van Murrey Math heb je weinig andere keuze dan het zo te leren, als je maar over een gemiddelde intelligentie beschikt. Het vraagt dus een beetje doorzettingsvermogen en discipline. Geregeld zal je een grafiek moeten afprinten, pen en lat moeten nemen en je pas verworven kennis moeten toepassen. Mensen met grotere kennis dan ik van excel of van programeren kunnen zelf hun toepassingen creëren.

  Kortom, je zal er een inspanning moeten doen om Murrey Math onder de knie te krijgen. Wil je dat niet doen, lees dan het eerste deel en zodra het te technisch wordt, haak dan af.

  Hier beginnen de teksten die ik uit drie verschillende bronnen samenstelde.

  Een fundamenteel begrip van de “investeringen” van de markt.

  De aankopen van aandelen op de beurs zijn niet echt een investering in een bedrijf. Kapitaalinjecties in het bedrijf zijn gelimiteerd tot DE EERSTE VERKOOP AAN DE LAAGSTE PRIJS, vermindert met de emissiekosten.

  Alle bijkomende winsten van de verkoop van die aandelen gaat in de zak van iemand anders dan het bedrijf. Hoogst waarschijnlijk koop je niet de AANDELEN VAN HET BEDRIJF, maar koop je de aandelen van IEMAND DIE die bedrijfsaandelen BEZIT.

  KOERS WINST RATIO’S ZIJN VANDAAG DE DAG ZONDER BETEKENIS. Aanvaardbare verhoudingen zijn jaren geleden achtergelaten, zelfs voor de honderd sterkste bedrijven. De gehele beurs is ongeveer aan het SPECULEREN OP DE TRADING CYCLUSSEN. Alles dat doet alsof het GEBASEERD IS OP DE ECHTE WAARDE VAN EEN AANDEEL is enkel maar ruis en de psychologie van de uitwisseling.

  De rol van beleggingsfondsen

  In 1992 gaf de overheid het zogenaamde “Red Book” vrij, een 560 pagina’s tellende schatkist, dat BELEGGINGSFONDSEN BEVRIJDT VAN BEPERKINGEN en de REGERING BEVRIJDT VAN FISKALE VERPLICHTINGEN. De, Investment Trust, de belegingsfondsen konden nu groeien, ondanks de triestigen geschiedenis van hun voorganger.

  De NOG NOOIT VOORGEKOMEN “BEURSTOPPEN” in de jaren negentig kunnen direct toegeschreven worden aan de capaciteit van de beleggingsfondsenindustrie om MILJOENEN mensen WEG TE LOKKEN van de VEILIGHEID VAN SPAARREKENINGEN naar DE WERELD VAN DE AANDELENMARKTEN.

  Als bewijs van die absurde toestand, zijn er nu NEGENDUIZEND BELEGGINGSFONDSEN op jacht naar VIERDUIZEND AANDELEN. TE VEEL “GERICHT” GELD dat zich in een TE KLEINE KLEINE RUIMTE wurmt. Deze beleggingsfondsen zijn gevoed door MILJOENEN NIET – GEINFORMEERDE, passieve lange termijn beleggers. Veel van die massa mensen die “vertrouwen” BESEFFEN NIET EENS dat hun “pensioenfonds” in aandelen investeert. Bijna 43% van de bevolking geven elke maand geld.

  Dat alles maakt dat de markt OVERANTWOORD HOOG is met ingebouwde volatiliteit gedurende de voorspelbare toekomst. De concurentie zorgt er voor dat de managers risico’s nemen die voor 1992 NIET LEGAAL waren. Beleggingsfondsen worden voortdurend geklopt door de “no – brainer” indexen. Tot daar “erpertise”.

  LANGE TRMIJN SUCCES IS VOOR BELEGGINGSFONDSEN EEN UTOPIE. Maar er is EEN GROEP dat VOORTDUREND WINT, in BULL of BEAR markten. OMHOOG OF OMLAAG, die mensen winnen. Een kennismaking dringt zich op.

  Een cyclus creëren

  Om te kunnen begrijpen hoe aandelen cyclussen worden gecreëerd, is er één ding die wij moetn weten. Enkele LEGALE INSIDERS traden in zulke groot volume dat zij bijna EIGENHANDIG DE RICHTING VAN DE MARKT BEPALEN. In feite hebben zij het voor het zeggen. Die insiders verdienen massa’s geld door CONSTANT VAN RICHTING TE VERANDEREN zodra er genoeg mensen HUN VORIGE BEWEGING VOLGEN! Hun feitelijke controle stellen die legale insiders in staat om millioenen te verdien door KLEINE PERCENTUELE WINSTEN (van 2% TOT 10%) TELKENS zij van richting veranderen. Deze constante instroom van grote winsten uit bescheiden percentages in BEIDE RICHTINGEN maakt dat de waarheid kan verdoezeld worden door een officiele uitleg voor de marktstijging of –daling. Het lawaai van de marktplaats dient als een verbaal rookgordijn dat de echte winstnemingsactiviteit verstopt.

  Interestpercentages, inflatievrees, internationale incidenten, enz., betekenen niets, tenzij de insiders klaar zijn om hun volgende winst binnen te rijven.

  Murrey Math voorziet een KLAAR BEELD dat je instaat stelt als die onbetrouwbare geluiden te negeren. Onze enig objectief is om TE ZIEN WAT DE LEGALE INSIDERS DOEN zodat wij vlug kunnen reageren als zij van richting veranderen. Wij NEGEREN wat zij ZEGGEN! Wij DOEN wat zij DOEN!

  De spelers en hun relatie nader bekeken

  INSIDERS. TRADERS DIE DE MACHT HEBBEN EEN GEHELE MARKT, DAG NA DAG, JAAR NA JAAR, TE BEÎNVLOEDEN. Een persoon die deel uitmaakt van de initiële offering of iemand die voorkennis of informatie heeft dat een beduidend effect op een bepaald aandeel heeft IS NIET WIE WIJ OMSCHRIJVEN als een insider.

  LANGE TERMIJN INVESTEERDERS. “BUY AND HOLD” THE MANTRA VAN “DE MASSA” DIE LEERDE TE GELOVEN DAT ER MAAR EEN WINSTGEVENDE RICHTING IS: OMHOOG. Dit is de officiële trading retoriek van de van de beurs. Het is psychologisch de aanvaardbare manier om uit te leggen om in een verlieslatende positie te blijven of om beschikbare winsten niet te nemen.

  De dynamiek van de relatie

  “Buy and Hold.” Dit vertellen de insiders aan de massa, maar DAT DOEN ZIJ ZELF NIET! De insiders MOETEN ervoor ZORGEN dat de inversteerders op lange termijn denken om hun lucratieve strategie te laten werken. Lange termijn investeerders hebben twee vitale functies vanuit het oogpunt van de insiders. Vooreerst zorgt deze basis geen-actie-strategie voor een algemene STABILITEIT van de trading pijler. Ten tweede VOORZIEN de lange termijn investeerders het GELD die de insiders ALS WINST NEMEN in beide richtingen voorzien door de oneindige UPS en DOWNS die zich voordoen in de TOP 10% van de aandelen pijler.

  Die subtiele orketstratie moet zeer zorgvuldigd beheerd worden. “LANGE TERMIJN INVESTEERDERS” die dicht bij een neerwaartse ommekeer kopen, zouden kunnen uitstappen als de koers terug op hun instapniveau komt. ONMIDDELIJKE VERLIEZEN ZIJN PSYCHOLOGISCH MOEILIJKT TE ACCEPTEREN VOOR DE MEESTE MENSEN. De insiders weten dat die verkopers een NATUURLIJKE KOOPWEERSTAND creëren die zij elke keer dat zij in de buurt komen van de laatste reversal lijn, moeten overwinnen. Maar als aandelenprijzen BOVEN het instapnieveau ALVORENS TERUG TE DALEN, zijn EXACT DEZELFDE VERLIEZEN verbazingwekkend geacepteerd als een “lange termijn” investerings strategie. “Lange termijn investeerders” voorzien in zowel DE WINSTEN als DE STABILITEIT van de trading pijler. De insiders gedijen bij de mentale gymnastic die “lange termijn investeerders” gevangen houdt in hun EEN RICHTINGSBEDWELMING.

  Murrey Math ontdekt “een familie” dat in beide richtingen en bij elke reversal geld verdient!

  Wij beginnen door het omschrijven van de insiders als DE fAMILIE die een groot geheim ontdekte. De naam van de familie is WINST. Elke dag zal gelijk zijn aan de levensloop van een familielid. Elke dag KIJKEN wij wat Mr. WINST doet. Hun naam eer aan doend, verdienen DE WINSTEN GELD, wanneer de markt OMHOOG GAAT en wanneer de markt OMLAAG GAAT. DAT IS HET FAMILIEGEHEIM ... WINST IN BEIDE RICHTINGEN! WINST BIJ ELKE OMKERING!

  Als je de juiste richting kent zijn er ALTIJD WINSTEN te halen in BEIDE richtingen. Welke richting is niet belangrijk, de JUISTE richting is de enige die wint. DE WINSTEN kunnen niet verliezen, omwille van een simpele reden, HUN ACTIES BEPALEN DE RICHTING! Zij beweging in één richting tot genoeg kopers hen OMHOOG of OMLAAG gevolgd hebben en KEREN dan OM, ontvangen hun WINSTEN en starten een NIEUWE WINST CYCLUS in de tegengestelde richting. Dag na dag, jaar na jaar is het familiegeheim bewaard gebleven, zorvuldig verborgen door complexe retoriek en het lawaai van de marktplaats ... TOT ...

  T.H. Murrey ontdekte dat woorden niet kunnen verbergen wat wiskunde openbaar maakt!

  Mr. Murrey heeft zijn kennis van UNIVERSELE HARMONISCHE RITMISCHE CYCLUSSEN gebruikt om een geautomatiseerde “camera” te maken elke beweging van de “winsten” BEKIJKT, ONTDEKT en zelfs ANTICIPEERT! Hij heeft het op beeldschem, gevangen in hun eigen acties. Murrey Math treft de “winsten” niet, hij maakt het je mogelijk DE EERSTE te zijn die hen in de gaten heeft, om te doen wat zij doen!

  MURREY MATH KAN DE VOLLEDIGE GESCHIEDENIS VAN DE BEURS VALIDEREN. Zijn controle is over elke investeerder. De rechtlijnigheid van de KOOP / VERKOOP PSYCHOLOGIE creëert BEURSRITMES DIE PRECIES OVEREEN KOMEN met de wiskundige wetten van het universum. ELKE Murrey Math lijn is een “muur van weerstand” die daarom anticipeert op een verandering van richting. De menselijke factor en de onvoorspelbare beslissingen kan de beurs doorheen een “specifieke” Murrey Math lijn jagen. Als dat zo is, zal dat gezien, gemeten en ZELFS NOG STERKER gehinderd worden door de volgende lijn.

  De weg van de insiders.

  Aangezien DE “WINSTEN” NIET de volledige controle over de beurs HEBBEN, moeten zij de verliezen van de massa’s monitoren. ALLE VERLIEZEN MOETEN UITGELEGD WORDEN BINNEN AANVAARDBARE LIMIETEN. De massa’s moeten in het spel gehouden worden. Dat wordt op verschillende wijzen bereikt.

  1. Als TE VEEL VERKOPERS de insiders TE VLUG neerwaarts volgen kunnen zij een aanvaardbaar doel voorbij steken. Als dat gebeurd, GEVEN de “winsten” onmiddelijk wat van hun laatst verworven winsten TERUG door van SHORT sellers te veranderen in BELANGRIJKE LONG buyers. Zij creëren een BEURS“RALLY” om de psych van de lange termijn investeerders te ondersteunen.

  2. Substantiële WINSTEN UIT DALINGEN die maanden en zelfs jaren van “papieren winst” uitvagen, moeten zeldzame gebeurtenissen zijn, die eens in de tien jaar of zo gebeuren.

  3. DE FAMILIE is zeer deskundig in het FAKEN VAN EEN RICHTING gedurende een deel van de dag om daarna SNEL VAN RICHTING TE VERANDEREN. Die aktie is ontworpen om ontdekking te vermeiden en om het idee van willekeurige beurzen te versterken. Het werkt telkens weer. Dat is de “MICHAEL JORDON” BEWEGING.

  4. NIEUWE INFORMATIE, goede of slechte, maken het werk van de insider veel gemakkelijker. NIEUWS ZORGT VOOR EEN OFFICIELE UITLEG VOOR BEWEGINGEN. Hoe dan ook, de insider kan beslissen of het nieuws voldoende belangrijk is om de markt in beweging te brengen. Als zij niet reageren, doet het nieuws er niet toe. Zij kunnen dagen grote feiten negeren en grote gebeurtenissen uit kleine maken. HET NIEUWS WORDT als vitaal onderdeel van de insiders strategie GEBRUIKT. Onthoud dat wat zij doen, het enige is dat telt.

  5. Aangezien de insiders voortdurend GELD VERDIENEN IN BEIDE RICHTINGEN bij elke draai, zorgen zij er voor dat er VOORTDUREND BEWEGING is.

  http://www.beleggersinfo.com

  Automatisch Beleggen
  Makkelijk en Ideaal bij weinig tijd

Reageren

Je moet je Registreren of inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.