OFGR in de Praktijk

(2 berichten) (2 stemmen)

Tags:

Nog geen tags.

 1. WDU

  offline
  Lid

  Geplaatst 30 oktober 2016 20:42 link naar dit bericht

  Ik ben voornemens met een aantal familieleden een Open Fonds voor Gemene Rekening (eventueel met VBI status) op te zetten. Dit alles in het kader van het overhevelen van vermogen van box 3 naar box 2.

  Nu heb ik mezelf redelijk ingelezen in de theoretische mogelijkheden maar wil weten hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat. Zo wil ik onder andere graag weten:

   Hoe de onderhandse overeenkomst / statuten dienen te worden opgesteld en waar deze aan moeten voldoen. Misschien heeft iemand hier een (geanonimiseerd) voorbeeld van?

   Hoe de toewijzing van de beheerder in zijn werk gaan en wie dit mag zijn e.e.a in relatie tot transparantie, controle, belangenverstrengeling en (eventuele) wettelijke bepalingen?

   Hoe de toewijzing van de bewaarder in zijn werk gaat en wie dit mag zijn e.e.a in relatie tot transparantie, controle, belangenverstrengeling en (eventuele) wettelijke bepalingen?

  Kortom, hoe zet je een OFGR in de praktijk op de juiste manier op en waar moet je daarbij op letten?

  Het oprichten van een bewaarentiteit in de vorm van een stichting behoort wel tot de mogelijkheden maar is - indien mogelijk - in eerste instantie niet gewenst. Ik ben op zoek naar een zo goedkoop en ‘licht’ mogelijke oplossing met zo min mogelijk verplichtingen en consequenties.

  Alvast bedankt voor jullie adviezen en bijdragen.

  Automatisch Beleggen
  Makkelijk en Ideaal bij weinig tijd
 2. Wamp

  offline
  Lid

  Geplaatst 6 april 2018 13:03 link naar dit bericht

  heb je al info?

  Automatisch Beleggen
  Makkelijk en Ideaal bij weinig tijd

Reageren

Je moet je Registreren of inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.