DAX-systeem: van € 7.000 naar € 33.769

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Source: Antonin & https://flic.kr/p/m18Qqs

Wereldwijde schuld stijgt naar $ 233000000000000

Het wereldwijde schuldniveau steeg in het derde kwartaal van 2017 naar een recordhoogte van $ 233 biljoen. , aldus het Institute of International Finance (IIF). Het instituut merkte echter op dat door een sterkere economische groei de schuld/Bruto binnenlands product aan het dalen is.

Het in Washington DC gevestigde orgaan van de financiële sector zei dat terwijl de totale schuld in het derde kwartaal met $ 16 biljoen was gestegen in vergelijking met eind 2016. De schuldratio daalde in het vierde kwartaal voor de vierde maal op rij . Het betreft de totale schuldenlast van het huishouden, de overheid, financiële en niet-financiële bedrijfssectoren.

China, dat goed is voor het leeuwendeel van de nieuwe schulden in opkomende markten, zag het tempo van de schuldaccumulatie echter traag verlopen; de schuld steeg vorig jaar met twee procentpunten tot 294 procent van het bbp, vergeleken met een gemiddelde jaarlijkse stijging van 17 procentpunten in de periode 2012-2016.

De IIF waarschuwde echter voor “grote aflossingen van opkomende markten”, waarbij opgemerkt werd dat meer dan $ 1,5 biljoen aan obligaties en syndicaatsleningen tot eind 2018 zou aflopen. China, Rusland, Korea en Brazilië hadden dit jaar een zwaar terugbetalingsschema in dollars, voegde het toe.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/wereldwijde-schuld-stijgt-naar-233000000000000/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo