DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De waarde van de Turkse lira ten opzichte van de dollar en euro is vrijdag gedaald tot een nieuw dieptepunt.

Turkse lira op laagterecord

De waarde van de Turkse lira ten opzichte van de dollar en euro is vrijdag gedaald tot een nieuw dieptepunt. Buitenlandse investeerders maken zich zorgen over de escalatie van het corruptieschandaal in het land. De lira zakte met circa 1 procent tot 0,35 euro. Dat is het laagste niveau ooit. Ten opzichte van de dollar werd de laagste waarde sinds 1981 bereikt.

Eerder schreef ik over de EURTRY, de euro ten opzichte van de Turkse lira. Mijn conclusie op 9 augustus 2013 was dat de EURTRY koopwaardig is en een verdere verzwakking kan worden verwacht van de Turkse Lira. Eerste koersdoel is rond 2,60 lira per euro (dat is 0,38 lira per euro). . Steun mag verwacht worden op 2,55. Daarna op 2,4810 en 2,31 en ultieme steun op 2,18. Wel is waakzaamheid geboden omdat de top van 2011 in zicht is. Stop kan gezet worden op 2,48.

Ten tijde van schrijven stond de EURTRY op  2,5719 en nu dus rond 2,857. Een stijging van ruim 11%!. Daarna heb ik een update geschreven over de Turkse munt ten opzichte van de euro op 2 september 2013. In dat artikel was ik nog steeds positief over de euro ten opzichte van de Turkse lira. Ik raade toen aan om om een stoploss te zetten op de instap rond 2,67 euro per lira.

Het valutapaar is nu in “uncharted territory” beland. Dat betekent dat er geen weerstanden uit het verleden meer te bekennen zijn. Derhalve blijf ik positief op de EURTRY. Wel kan de steun gezet worden op 2,74 euro per Turkse lira.

EURTRY daggrafiek 20 december 2013

EURTRY daggrafiek 20 december 2013


Gratis beleggingstips

Bent u geïnteresseerd in onder andere valuta’s, abonneer u dan op de gratis beleggingstips van INVINCO: KLIK HIER

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/valuta/turkse-lira-op-laagterecord/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo