Vrij voor commercieel gebruik Geen attributie noodzakelijk https://pixabay.com/nl/euro-tekens-3d-symbool-europa-1020310/

Euro naar $1,15

Op de valutamarkten is de “greenback” in de uitverkoop. Wij hebben u meermalen gewezen op een mogelijke dollarzwakte. De Amerikaanse munt heeft de grootste gedeelte van de winst sinds het aantreden van Trump verspeelt. De Bloomberg Dollar Spot Index is gedaald naar de laagste stand sinds 10 november van vorig jaar en is onder het 200-daags gemiddelde gedaald, een graadmeter voor de trend. De dollar staat onder druk nadat de stemming over de gezondheidswet van de president af werd geblazen. Hierdoor is twijfel ontstaan over de andere plannen zoals de investeringen in infrastructuur.

PROFITEER VAN VALUTABEWEGINGEN. VRAAG HIER ONS GRATIS BROCHURE AAN. KLIK HIER

De dollar-index (“DXY”), een mandje met valuta’s ten opzichte van de dollar, steeg begin januari naar de hoogste stand in 14 jaar. Beleggers anticipeerden op een toename van de uitgaven om de economie te stimuleren. Beurzen en dollar stegen naar recordhoogtes.

Bron: Bloomberg

Bron: investing.com

De dollar verlies zowel ten opzichte van de euro, het Britse pond en de Japanse yen. ABN Amro verwacht dat de euro verder oploopt naar 1,15 dollar.”Deze week was alle aandacht gericht op de beleidsvergadering van de ECB. De ECB klonk relatief optimistisch en dit stimuleerde de euro. De ECB is de beleggers erop aan het voorbereiden dat de verwachte ontwikkeling van het monetaire beleid (forward guidance) zou kunnen veranderen. Wij verwachten dat deze forward guidance in juni  naar ‘neutraal’ zal gaan. Verder verwachten we in september meer duidelijkheid over het terugdraaien (tapering)  van het aankoopprogramma en daadwerkelijke tapering vanaf april 2018. Hierdoor zien we EUR/USD in deze periode stijgen van 1,05 naar 1,15″, aldus de analisten van de bank.

PROFITEER VAN VALUTABEWEGINGEN. VRAAG HIER ONS GRATIS BROCHURE AAN. KLIK HIER

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/valuta/euro-naar-115/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Jan says:

    Eerder 1 op 1 dan naar de 1,15.
    De euro shorters worden er nu uit geveegd.

wp-puzzle.com logo