DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Op verzoek van een van onze forumleden hebben wij een analyse gemaakt van de euro ten opzichte van Engelse pond.

Euro kansrijk ten opzichte van Engelse pond

Op verzoek van een van onze forumleden hebben wij een analyse gemaakt van de euro ten opzichte van Engelse pond.  Hij schreef: “Echter mijn grootste interesse gaat momenteel uit naar het toekomstige verloop van de koers van de Engelse Pond t.o.v. de Euro, in verband met onze inkopen en verkopen die in GBP worden gefactureerd. Het totaalbedrag aan inkopen in GBP en het totaalbedrag aan verkopen in GBP verschillen, waardoor er een (momenteel niet afgedekt) risico bestaat.”

De euro beweegt op lange termijn in een opwaartse trend. Koste 1 euro in 1985 (fictief) nog 0,5055 pond, dat is nu 0,8629 geworden. Dat is een stijging van 71%! In 2008 piekte de Europese eenheidsmunt naar een all time high van 0,9810. Daarna is de klad er een beetje ingekomen maar de opwaartse trend is nog steeds intact.

EURGBP jaarlijks 26 juli 2013

EURGBP jaarlijks 26 juli 2013

Klik voor grotere figuur op de afbeelding (opent in nieuw venster)

Middellange termijn

3 maandelijks:

Hetzelfde beeld krijgen we als we de naar de driemaandelijkse grafiek kijken. De Eur/GBP vond steun op het belangrijke niveau van 0,7690 (zie horizontale lijn).

EURGBP maandelijks 26 juli 2013

EURGBP maandelijks 26 juli 2013

Ook maandelijks is de trend positief. Steun ligt op 0,7690 en weerstand op 0,9030.

Korte termijn

Nu even inzoomen naar dagbasis: Ook dagbasis is een verkoopsignaal gegenereerd. Het valutapaar stootte zijn hoofd tegen de weerstand op 0,8691. Vervolgens trad een escalatie op waarna herstel plaats vind. Dit herstel zal naar mijn mening van tijdelijke aard zijn. Een belangrijk niveau is 0,8611. Mocht de euro ten opzichte van de Britse pond boven deze stand blijven dan acht ik een verdere opmars niet uitgesloten. Een bredere steun vinden we bij 0,85/0,8410. Derhalve zou ik uitgaan van een dip naar 0,85 en bij die dip kopen.

EURGBP dagbasis 26 juli 2013

EURGBP dagbasis 26 juli 2013

Gratis beleggingstips

Bent u geïnteresseerd in onder andere valuta’s, abonneer u dan op de gratis beleggingstips van INVINCO: KLIK HIER

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/valuta/euro-kansrijk-ten-opzichte-van-engelse-pond/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo