DAX-systeem: van € 7.000 naar € 33.769

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


We zijn bij Slim Beleggen al even gepositioneerd om te profiteren van de stijging van de Chinese yuan. We zijn van mening dat de yuan fors ondergewaardeerd is versus z'n Westerse tegenhangers, zoals de dollar of de euro.

Chinese yuan 40% ondergewaardeerd!

We zijn bij Slim Beleggen al even gepositioneerd om te profiteren van de stijging van de Chinese yuan. We zijn van mening dat de yuan fors ondergewaardeerd is versus z’n Westerse tegenhangers, zoals de dollar of de euro.

Nu kunnen hier we steeds allerlei ingewikkelde strategieën en berekeningen op loslaten, maar soms kan je ook simpele prijsvergelijkingen maken van een product dat overal ter wereld te koop is.

De Big Mac van McDonalds is zo’n typisch product dat overal ter wereld in dezelfde vorm wordt verkocht. Jaarlijks stelt The Economist z’n Big Mac index samen om te zien welke munten over- of ondergewaardeerd ten opzichte van elkaar.

Uit de recente metingen in bovenstaande tabel wordt duidelijk dat enerzijds de euro weer opmerkelijk duur is geworden ten opzichte van de dollar.

Hier tegenover staat de forse onderwaardering van de Chinese yuan met zo’n 40%! Nog maar eens de bevestiging dat we ons vroeg of laat mogen opmaken voor een stevige herwaardering van de Chinese munt.

>>> Het Groeimarkten Rapport

h/t Gerard

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/valuta/big-mac-index-chinese-yuan-40-ondergewaardeerd/

Gerelateerde artikelen:

Nico Pantelis

Nico Pantelis is een gediplomeerd beleggingsadviseur. Voor de opstart van Slim Beleggen was hij werkzaam als ‘Energy Consultant’ bij NUS Consulting. Hierop volgend werkte hij als ‘Financieel Analist’ en ‘Redacteur’ voor Inside Beleggen en Cash/Trends. Ten slotte was hij actief als ‘Commodity Specialist’ en ‘Markets Analyst’ bij KBC Bolero, en tevens ‘Equity Analyst’ bij KBC Securities. Meer info: www.slimbeleggen.net

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (3 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. Stef says:

  De onderwaardering ben ik het op zich mee eens, maar de Yuan -zeker vs de dollar- is voor zijn koers nogal afhankelijk van koersmanipulatie door (Chinese) overheid. daarmee is de ‘reële’ waarde van de Yuan altijd een wat lastig te bepalen iets en brengt dus bovengemiddelde risico’s met zich mee. In het huidige tijdsgewricht waarin Amerikaans geld goedkoop is… wie zal het zeggen? Ik kijk zelf toch nog even de kat uit de boom voor wat betreft China en dan met name de Yuan zelf.

 2. PENN says:

  Men moet geen belegger zijn om de Big Mac Index te lezen en om te zien hoe goedkoop de Chinese markt wel is. Wij waren in 2002 zelf in China, en zagen zelf dat “ALLES” 1/10de van de prijs was wat wij hier in België moeten betalen,
  waar gaat die winst naar toe, is het soms een buitenlandse holding van een van onze Belgische firma’s om zo de winst in België te verkleinen ???? Dus BELEG mijnsinziens zo direct mogelijk in de Chinese markt want het prijsverschil dat er momenteel nogsteeds is, en wel zal verkleinen, zal nog lang genoeg profitable zijn voor u en mij. zelfs als de Chinese groei krimt.

 3. Gilbert says:

  op welke manier kunnen we best hierop inspelen ?
  forex..,aandelen,fondsen of trackers ??

wp-puzzle.com logo