DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


1 euro wordt 1 pond

Wat eerst zeer onwaarschijnlijke leek, gelet op de sterke opwaartse trend van het Britste pond ten opzichte van de euro, is nu toch een reële kans geworden. Twee van de meest vooraanstaande banken in de wereld voorzien dat de euro evenveel of zelfs meer waard wordt als het Britste pond.

PROFITEER VAN VALUTABEWEGINGEN. VRAAG HIER ONS GRATIS BROCHURE AAN. KLIK HIER

Zakenbank Morgan Stanley verwacht dat het valutapaar tegen eind maart op 1,02, een winst van 12 procent voor de euro ten opzichte van de huidige niveaus. HSBC voorziet dat de euro een-op -een verhandelt wordt tegen het einde van het jaar . Volgens Rabobank analist Jane Foley zou het “dwaas” zijn om de pariteit uit te sluiten.

 

De euro is dit jaar meer dan 6 procent gestegen ten opzichte van het pond doordat beleggers speculeren dat de Europese Centrale Bank (ECB) in de herfst een afname van obligatieaankopen zal aankondigen. Daarentegen wordt het pond gedrukt door onzekerheid over de Brexit-onderhandelingen.

“Ik heb een sterk vertrouwen in mijn voorspelling. Het is een van de grootste voorspellingen die ik ooit gemaakt heb voor een valutapaar,” aldus David Bloom, HSBC’s wereldwijde valutastrateeg in Londen, vorige week in een interview. Dat is ‘een 20 procent beweging en dat is nogal wat. Het is heel ongebruikelijk dat we zo maken”. Wat eerst onmogelijk leek lijkt volgens hem bewaarheid te worden.

Bloom maakte zijn voorspelling toen de euro ongeveer 83 pence was. HSBC voorspelt dat de euro en het pond tegen het einde van dit jaar op $ 1,20 noteren.

PROFITEER VAN VALUTABEWEGINGEN. VRAAG HIER ONS GRATIS BROCHURE AAN. KLIK HIER

Het aantal analisten die pariteit voorziet is nog steeds gering.. Van de 62 deelnemers in een Bloomberg-valuta-enquête, zien alleen HSBC en Morgan Stanley het paar op of boven 1,00 tegen halverwege 2018. Voor ING-analist Viraj Patel is de recente stijging meer een “overshoot” in plaats van een beweging naar pariteit. Volgens hem lopen de markten te ver vooruit op de muziek.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/valuta/1-euro-wordt-1-pond/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Tommy says:

    Dat zijn banken, die bekijken het compleet anders, ze werken bijvoorbeeld niet met koersgrafieken, enkel met wat economische data, en vatten dalingen of stijgen heel anders op…En alleen daarom al zul je het met een korrel zout moeten nemen!..

    Wat in ieder geval vast staat voor de Euro, maar dan van andere orde, is dat deze ten opzichte van de Dollar, 1,20 zal bereiken, dus voorlopig een waardevollere Euro, vanuit dat paar gezien dan…

wp-puzzle.com logo