DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Soros ziet nieuwe wereldwijde financiële crisis

Een stijgende dollar en een kapitaalvlucht uit opkomende markten kunnen leiden tot een nieuwe “grote” financiële crisis, zei de beroemde belegger George Soros en waarschuwde de Europese Unie voor een existentiële dreiging.

De “beëindiging” van de nucleaire deal met Iran en de “vernietiging” van de transatlantische alliantie tussen de EU en de VS zijn “ongetwijfeld een negatief effect op de Europese economie en veroorzaken andere ontwrichtingen”, waaronder een devaluatie van de opkomende markt valuta’s, zei Soros in een toespraak in Parijs op dinsdag. “Misschien stevenen we af op een nieuwe grote financiële crisis.”

Stijging of daling? Wij kunnen van beide profiteren . Binnen drie jaar hebben we een rendement gehaald van meer dan 300%. Ga naar daxtrader.nl voor meer informatie.

De grimmige waarschuwing van de miljardair komt op een moment dat de rente op Italiaanse obligaties gestegen is naar records en grote opkomende economieën, waaronder Turkije en Argentinië, worstelen om de gevolgen van de op hol geslagen inflatie te beheersen. Soros, die door de regering van zijn geboorteland Hongarije het voorwerp van woede is geweest, bewaarde zijn donkerste vooruitzichten voor de EU.

“Alles wat fout kon gaan, is fout gegaan”, zei hij, daarbij verwijzend naar de vluchtelingencrisis en het bezuinigingsbeleid dat populisten aan de macht bracht, evenals naar “territoriale desintegratie” waarvan de Brexit een voorbeeld is. “Het is niet langer alleen in woorden om te zeggen dat Europa in existentieel gevaar verkeert; het is de harde realiteit, “zei hij.

Soros ‘voorgestelde remedie tegen enkele kwalen waarmee Europa wordt geconfronteerd, is een door de EU gefinancierd Marshallplan voor Afrika van ongeveer 30 miljard euro ($ 35 miljard) per jaar, wat de migratiedruk naar het continent zou verlichten. Hij stelde ook een radicale transformatie van de EU voor, waaronder het afschaffen van de clausule die zijn lidstaten dwingt tot de gemeenschappelijke munteenheid toe te treden.

“De euro kent veel onopgeloste problemen en ze mogen de Europese Unie niet vernietigen,” zei hij.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/soros-ziet-nieuwe-wereldwijde-financiele-crisis/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Tommy says:

    Zal eerder andersom zijn,financiële crisis zal leiden tot een stijgende dollar en een kapitaalvlucht uit opkomende markten. Het was al bekend dat crisis zich zal aandienen, Soros heeft dat opgepikt en wat zaken omgedraaid, leeftijd dan krijg je dat…

wp-puzzle.com logo