DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Wat voor effect zal de verwachte renteverhoging van de Europese Centrale Bank hebben bij een hoge olieprijs op de economie?

Olieprijs en rentebesluit

Naar verwachting zal de Europese Centrale Bank (ECB) vanmiddag het belangrijkste rentetarief in de eurozone met een kwart procentpunt verhogen tot 1,25%. Belangrijker is de toelichting van de monetaire autoriteit op het rentebesluit. De markt kijkt vooral naar de eventuele vervolgstappen en waarvan zij afhankelijk zijn.

De bank zal codewoorden gebruiken die de graad van waarschijnlijkheid weergeven voor een volgende stap. Brian Blackstone op WSJ Real Time Economics heeft het over een soort “verkeerslichtensysteem“:

– ‘Strong vigilance’ of grote waakzaamheid betekent doorgaanse een renteverhoging voor de volgende maand.

– ‘Monitor very closely’ of ‘van heel dichtbij in de gaten houden’ is een trapje lager, een verhoging binnen twee maanden.

– ‘Monitor closely’ of ‘van dichtbij in de gaten houden’ is nog een trap lager en betekent doorgaans dat de bank zich een drietal maand de tijd geeft om de situatie in te schatten.

Olieprijs en rentebesluit

Wat voor effect zal de verwachte renteverhoging van de Europese Centrale Bank hebben bij een hoge olieprijs? Zie onderstaande grafiek. De laatste keer dat de ECB een dergelijk rentebesluit nam was er ook sprake van een hoge olieprijs en een krakende economie.  Het grote verschil nu is dat de olieprijs hoog is door de onrust in het Midden-Oosten waar in 2008 de prijs van het zwarte goud hoog was door de economische activiteiten. Mensen kunnen zelf de conclusies trekken.

Olieprijs en rentebesluit

Olieprijs en rentebesluit

Paul Rodenburg
http://www.darioncm.com/

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/rente/korte-rente/olieprijs-en-rentebesluit/

Gerelateerde artikelen:

Paul Rodenburg

Heeft gestudeerd aan de New Business School Amsterdam en Westminster University London. Met een oorspronkelijke focus op de agrarische termijnmarkten heeft Darion Capital Management (DCM) zich ontwikkeld tot specialist in een brede range van financiële producten. Paul is gespecialiseerd in gestructureerde producten en specialistische beleggingsfondsen.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo