DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Source: Rafael Acorsi & https://flic.kr/p/7CXZjWSource: Rafael Acorsi & https://flic.kr/p/7CXZjW

De liefde wint weer terrein

Één op de drie Nederlanders vierde op 14 februari 2017 de dag des liefde en deze feestvierders gaan steeds meer uitgeven. In 2013 lag het gemiddelde rond de 46 euro, terwijl we vorig jaar op 55 euro uitkwamen. Millennials – mensen die geboren zijn tussen 1980 en 2000 – zijn het meest bezig met Valentijn (40%). Dit blijkt uit de trends van de jaarlijkse feestdagenmonitor van Motivaction onder 1.500 Nederlanders, uitgevoerd sinds 2013.

Mannen spenderen meer

Meer dan de helft van de respondenten die Valentijn viert, koopt een cadeautje voor zijn/haar geliefde. Mannen gaven hier in 2017 gemiddeld 40 euro meer aan uit dan vrouwen. 29% van hen koopt dit geschenk online, terwijl vrouwen het meest te vinden zijn in een fysieke winkel (73%). Een derde van de millennials gaf vorig jaar aan meer uit te geven dan het jaar ervoor.

Ruurd Hielkema, senior research consultant: “De Feestdagenmonitor laat zien dat Amerikaanse feestdagen steeds populairder worden in Nederland. Niet alleen gaan we er vaker op uit tijdens deze speciale dagen, we grijpen ook de gelegenheid aan om meer geld uit te geven aan cadeautjes.”

Vaker naar een restaurant

De trend om Valentijn buiten de deur te vieren is ingezet. 32% van de millennials die Valentijnsdag vierde ging vorig jaar naar een restaurant. In 2013 lag het percentage van de Nederlanders die op deze dag uit eten ging nog op 22%. Ook worden er uitjes genoemd zoals een hotel, theater of de dierentuin. Toch bleef vorig jaar nog het overgrote deel van de Nederlanders thuis met Valentijn (68%).

Valentijn2018

Valentijn2018

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/liefde-wint-weer-terrein/

Gerelateerde artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen
Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo