Inflatie wint aan kracht. Welke aandelen kunnen profiteren?

Als website krijgen we kritiek te verwerken. Daar hebben we op zich geen moeite mee: het is onze taak om als Kritische Belegger van het reguliere pad te treden, en beleggers te attenderen om diverse scenario’s en activa in de markten. Zo hebben wij u ruim van te voren gewezen op een oplopende inflatie.

Analisten van Bank of Amerika hebben hiervoor gewaarschuwd.  Het is volgens hen tijd dat beleggers nadenken over het afdekken van dit risico. Volgens hoofd beleggingsstrategie Michael Hartnett zullen de inflatoire krachten toenemen als centrale banken zich beginnen terug te trekken en daarmee de stimuleringsmaatregelen afbouwen. Beleggers kunnen deze ontwikkeling voorblijven door afscheid te nemen van aandelen en obligaties en te draaien naar “harde  bezittingen” zoals vastgoed, edelmetalen en grondstoffen.

Het scenario heeft zich sneller voltrokken dan we hadden verwacht. Welke sectoren kunnen hiervan profiteren? VRAAG HIER ONS GRATIS INFLATIE RAPPORT AAN

De meeste recente cijfers wijzen op een geldontwaarding van 1,8% in januari van dit jaar. Dit is dichtbij het inflatiedoel van de Bank of England van 2.0%. Ook in de Eurozone nadert de inflatie met 1,8% het doel van de Europese Centrale Bank (ECB). Er zijn bovendien steeds meer aanwijzingen dat deze versnelling niet tijdelijk is (door duurdere grondstoffen). Recent hebben bedrijven gemeld dat ze de prijzen zullen verhogen om de bedrijfswinsten te beschermen. Het is niet alleen een Europees fenomeen maar ook bijvoorbeeld in China zijn de prijzen aan het stijgen. De producentenprijsindex van het land is voor het eerst sinds 2012 omgeslagen naar positief .

Welke aandelen kunnen van de inflatie profiteren? VRAAG HIER ONS GRATIS INFLATIE RAPPORT AAN

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/inflatie/inflatie-wint-aan-kracht-welke-aandelen-kunnen-profiteren/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Tommy says:

    Je kunt beter op zoek gaan naar iets wat bestand is tegen deflatie… Maar dan zul je snel klaar zijn, niets is.

wp-puzzle.com logo