Als morgen 4500 CDA-congresleden het regeer- en gedoogakkoord fiatteren, kan Rutte als formateur worden aangesteld en twaalf ministeriabele personen aanzoeken.

Gevoel en krokodillentranen

Als morgen 4500 CDA-congresleden het regeer- en gedoogakkoord fiatteren, kan Rutte als formateur worden aangesteld en twaalf ministeriabele personen aanzoeken om uitvoering te geven aan het voorgestelde nieuwe kabinetsbeleid. Links reageerde voor de microfoon als rasechte draaikonten met de woorden: een boterzacht bezuinigingsbeleid. Zes miljard bezuinigen bij de overheid. Dat is onhaalbaar en dat moet ik eerst nog maar eens zien. Zelf wilde links niet hard bezuinigen om het economisch herstel niet te frustreren. Daar hebben ze het niet meer over. Krokodillentranen dus.

De richting van dit akkoord toont de enig juiste weg die ingezet moet worden. De banenmotor van Nederland, het Midden- en Kleinbedrijf, lekker stimuleren. Harder en langer werken. De overheid wordt kleiner. In mijn ogen allemaal niets mis mee. Ik geloof zelfs dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking zich juist uitstekend voelt bij een overheid die stevige piketpaaltjes slaat en overtreders strenger sanctioneert.

Angela en Luc mogen er dan niets mee hebben dat in ons land een rechts beleid gedoogd wordt door recht-rechts. Ze mogen ons ook nog fijntjes herinneren aan een Europese boycot van Oostenrijk, toen in 2000 de extreemrechtse Haider aan de macht kwam. Maar het is ons inmiddels duidelijk: zij preken uitsluitend in eigenbelang. Ze zien n.l. de vonken overslaan naar eigen land. Zet Nederland de toon in Europa? Een gelijksoortige politieke partij als PVV wordt dit weekend gelanceerd in Berlijn. Wilders is uitgenodigd als gastspreker. In België wordt buitengewoon angstig het Vlaams Blok nog altijd buiten de coalitiebesprekingen gehouden. Toegegeven wel extremer, maar daar ligt wel de sleutel voor een nieuwe Belgische regering.

Het is onmiskenbaar de trend. De roep om sterke overheden wordt in heel Europa steeds krachtiger. Dat heeft voor de meeste burgers niets met anti-islam gevoelens te maken maar meer met de oorzaken van de ontsporing van onze westerse normen en waarden.

De verwachting dat toezicht weer toezicht wordt, dat regels weer regels zijn, dat mensen erbij horen als ze daar hun best voor doen. Respect voor ouderen en gezag, investeren in kennis bij onze kinderen. Heeft u al over de vernieuwde A2 gereden? Mag straks 130. Ineens gaat voor mij de zon weer schijnen. Van de weeromstuit heb ik mijn vrouw gisteravond mee uit eten genomen. Zouden meer mensen dat goede gevoel hebben? En zou dat gevoel zich vertalen in aanhoudende en zich verder herstellende economische bedrijvigheid. Volgens goeroes nog gevaren genoeg maar mijn neus staat vast in de goede richting en mijn schouders kunnen er ook weer onder. Een kleine beursreactie is mogelijk tot aan de publicatie van de kwartaalcijfers. Maar voorlopig kijk ik naar boven.

Frank Oosthoek
Raad van Advies Helliot Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/gevoel-en-krokodillentranen/

Gerelateerde artikelen:

Frank Oosthoek

Frank begon in 1977 op 21 jarige leeftijd als Hoekman op de Amsterdamse Effectenbeurs. Een jaar later was hij directeur en eigenaar van een hoekmansbedrijf. In AOT N.V. vond het uitgegroeide hoekmansbedrijf vervolgens een krachtige partner, waar Frank leiding gaf aan de toenmalige effectenhandel. Hij was verantwoordelijk voor het riskmanagement, positiebeleid en het opleiden van jonge effectenhandelaren. Daarnaast is hij tot 2002 als professionele aandelenhandelaar actief gebleven op de beursvloer en later in de dealingroom. In 1996 werd Oosthoek benoemd tot directeur van AOT N.V. Het handelshuis raakte betrokken als initiatiefnemer bij de oprichting van- en heeft later de naam gewijzigd in BinckBank N.V. Tegenwoordig begeleidt Oosthoek startende ondernemers en vermogende particulieren.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo