DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Source: Matthias Harbers & https://flic.kr/p/ajs9kq

Centrale banken staan machteloos tegenover deflatie

In de afgelopen negen jaar hebben centrale banken wereldwijd enorme stimuleringsmaatregelen getroffen. Nu zou je denken dat grondstofprijzen enorm gestegen zouden zijn maar dat is niet het geval. Ze zijn zelfs gezakt.  In 2017 hebben de centrale banken van China, Japan, het Verenigd Koninkrijk en die van Zwitserland hun balans uitgebreid tot een bedrag van $18.000 miljard. In het jaar 2000 bedroeg dit $1.000 miljard. Sinds de financiële crisis in 2008 is de totale balans meer dan verviervoudigd. In de eerste vier maanden hebben de Europese Centrale Bank, Bank van Japan 1.000 miljard aan financiële activa gekocht, de grootste inkoop van centrale banken tot nu toe.

Ondanks deze aankopen blijft de inflatie gematigd en dalen de grondstofprijzen. De Thomson Reuters CRB Index is sinds 2008 gedaald met 60%. Het lijkt er op dat dat deze trend zich doorzet gezien de ontwikkeling van de ijzererts prijzen, een belangrijke economische graadmeter gezien de relatie met de bouwactiviteit. De prijzen zijn meer dan 30% gekelderd na een piek van $90 per ton in februari 2017.

Bron: deflation.com

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/deflatie/centrale-banken-staan-machteloos-deflatie/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Tommy says:

    Ja, het staat er niet best voor. En nu is dit slechts nog maar de aanloop naar….

wp-puzzle.com logo