De kredietcrisis zorgt ervoor dat de China elf jaar eerder dan werd voorspeld de grootste economie van de wereld wordt.

China veel eerder op de troon

De kredietcrisis zorgt ervoor dat de China elf jaar eerder dan werd voorspeld de grootste economie van de wereld wordt.

Dat staat in een studie van de ITEM-club van het consultancybedrijf Ernst & Young getiteld “For Richer, For Poorer Global Patterns of Wealth”.

In de komende jaren zal de economie van het Westen bijna tot stiltstand komen terwijl de Chinese economie blijft vlammen. Daardoor zal het land in 2019 als valutabewegingen buiten beschouwing worden gelaten, de grootste economie van de wereld worden. Eerder voorzag Ernst & Young ITEM Club een jaartal tussen de 2025-2030.

Brazilië, Rusland, India en China, de zogenaamde Bric-landen, zullen samen goed zijn voor 40% van de wereldwijde groei tussen 2009-2020. De Chinese economie doet dat voor 25%.

De economische activiteit in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de Verenigde Staten zal vertragen en in sommige gevallen zelfs afnemen. De Chinese economie blijft echter op stoom met een groei van minstens 6% per jaar waardoor het land sneller de Amerikaanse economie van de troon zal stoten.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/bric/china/china-veel-eerder-op-de-troon/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo