DAX-systeem: van € 7.000 naar € 33.769

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Onlangs heeft de redactie van De Kritische Belegger gemeld dat belegger en financier Michael Kraland een zaak aanspant tegen het Het Financieele Dagblad (FD) bij de Raad voor de Journalistiek (RvdJ). Deze zaak dient zich aan op 12 februari om 13:30 uur.

Kraland versus FD op 12 februari

Onlangs heeft de redactie van De Kritische Belegger gemeld dat belegger en financier Michael Kraland een zaak aanspant tegen het Het Financieele Dagblad (FD)  bij de Raad voor de Journalistiek (RvdJ). Deze zaak dient zich aan op 12 februari om 13:30 uur.

De klacht van Michael Kraland is tegen M. Hooft van Huysduynen, S. Jonker en Het Financieele Dagblad betreffende het voorpagina-artikel Belegger Kraland voor de rechter en de achtergrondpublicatie Beleggingsgoeroe Kraland onder vuur genomen vanwege omstreden praktijken”. Klager stelt dat sprake is van eenzijdige en tendentieuze berichtgeving, waarbij ongefundeerde beschuldigingen aan zijn adres zijn geuit. Bovendien is het binnen een uiterst krappe deadline gegeven weerwoord niet of nauwelijks overgenomen in de publicatie, aldus klager. Ten slotte stelt hij dat verweerders hebben geweigerd de berichtgeving te rectificeren.

Bron: http://www.rvdj.nl/katern/49

Opvallend is dat er een addendum is geplaatst bij het artikel “Belegger Kraland voor de rechter”. Hierin geeft de krant aan dat de verliezen die het Eco Emballage op Michael Kraland wil verhalen, verliezen betreffen in beleggingen in de hedgefondsen Primores en Santa Barbara.

“De belegging in het Zwitserse beleggingsfondse Auriga, een toevoerfonds van de Amerikaanse zwendelaar Bernard Madoff, is voor Eco Emballage winstgevend geweest. De Fransen stapten tijdig uit, voordat de fraude aan het licht kwam”, aldus het FD.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/kraland-versus-fd-op-12-februari/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. SatilmisSatilmis says:

    “FD overschreed grens maatschappelijk aanvaardbare”

    De krant was onvolledig en tendentieus.

    De RvdJ achtte de klacht van Kraland op alle punten gegrond. In de uitspraak stelt de Raad dat “de verweerders [het FD, red.] onvolledig en tendentieus over klager [Kraland, red.] hebben bericht, waardoor klager in een kwaad daglicht is gesteld”.

    http://www.rvdj.nl/2010/19

wp-puzzle.com logo