DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


TaxCredits.net & https://flic.kr/p/bu6wC9

De gevolgen van inflatie voor uw spaargeld

2017 is het jaar waarin voor het eerst de inflatie boven de spaarrente uitstijgt. De spaarrente bij de grootbanken gaat richting de 0 procent en de inflatie komt dit jaar naar verwachting uit op 1,3% of hoger. Analisten verwachten dat vanwege het beleid van de Europese Centrale Bank dit verschil zal aanhouden. Dit betekent dat inflatie de koopkracht van geld aantast, met andere woorden de reële koopkracht gaan achteruit.

De Europese Centrale Bank (ECB) is van plan om de ruime stimuleringsmaatregelen af te bouwen. Hoewel het in theorie mogelijk is dat de ECB tegen die tijd besluit haar monetaire koers niet te wijzigen, is dat niet te verwachten. Zoals gezegd is de economische situatie niet te vergelijken met die van een paar jaar geleden. Dit betekent onder meer dat steeds meer bestuursleden morren, zij willen dat de bank langzaam aan de geldkraan dicht gaat draaien.

Dat betekent dat we er rekening mee moeten houden dat de stijging van de langetermijnrentes in het euroland van de afgelopen weken door zal zetten naar de rest van dit jaar en in 2018. En dat maakt beleggers in aandelen en staatsobligaties nerveus. Vraag een belegger of stijgende rentes goed of slecht nieuws zijn voor de aandelenkoersen en het antwoord zal geheid zijn slecht. Zo bezien zou het begrijpelijk zijn als beleggers in aandelen zich zorgen gaan maken nu het slechts de vraag is wannéér de ECB het monetaire beleid minder ruim zal maken en niet óf de bank dat zal doen.

Wat kunnen beleggers hiertegen doen?

De Amsterdamse vermogensbeheerder OHV organiseert een seminar in de Rembrandttoren te Amsterdam bij OHV op kantoor, met als datum woensdag 27 september. Gastspreker is Macro-econoom Edin Mujagic, schrijver van het boek ‘Boeiend en Geboeid’. Hij zal op een heldere wijze het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) uitleggen in relatie tot de lage spaarrente op dit moment.

Edin wordt onder anderen geraadpleegd door de Tweede Kamer en zit in een tweetal commissies die zijn aangesloten bij De Nederlandsche Bank (DNB). Vorig jaar nam de president van DNB, Klaas Knot, zijn nieuwste boek ‘Boeiend en Geboeid’ in ontvangst omdat de lessen in het boek, die getrokken worden uit de monetaire geschiedenis, door DNB als een waarschuwing worden gezien.

Deelname is gratis. KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN

 

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/gevolgen-inflatie-spaargeld/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo