DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


source: Florent RENAUT & https://flic.kr/p/cLVWTYsource: Florent RENAUT & https://flic.kr/p/cLVWTY

DAX: wisselvallige stemming

De rood/gele cycli vormen nog steeds een bearish formatie, maar door hun kruising zal deze draaien naar bullish (verkoopwaardig).  De formatie van de donkerblauwe/lichtblauwe is (onveranderd) bearish (koopwaardig). Deze tegenstrijdige combinatie kan op 27 juli zorgen voor spanningen, die tot uitdrukking komen in een (onveranderd) wisselvallige stemming. Geleidelijk echter verbeteren de omstandigheden en ontstaat er wat meer opwaartse ruimte. De relatief kleine, en vrij langzame, dynamiek van de cycli biedt vooralsnog weinig perspectief op hele grote verrassingen.

DAX 27 juli 2017

DAX 27 juli 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/dax-wisselvallige-stemming/

Gerelateerde artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen
Pieter Bos

Pieter Bos heeft als onafhankelijk analist en adviseur wereldwijd tienduizenden beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in kaart gebracht. Hij kent de markt over de volle breedte. Als jurist maakt hij graag onderscheid tussen "recht" (de gepresenteerde werkelijkheid) en "echt" (de verhulde werkelijkheid). Hij heeft een eigen algoritme ontwikkeld. Dat laat zien dat marktsentiment, volgens hem het belangrijkste financiële fundament, volgens vooraf kenbare cycli verloopt. Pieter Bos heeft tevens ervaring als auteur, columnist en docent.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo