DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Vanmorgen bereikte ons het bericht dat BinckBank per 6 april de transactietarieven gaat verlagen. Binck maakt de kleine beleggers blij met een mus die echt al heel lang dood is.

Binck maakt de belegger blij…?

Vanmorgen bereikte ons het bericht dat BinckBank per 6 april de transactietarieven gaat verlagen. Voordat u juichend op de tafel gaat dansen: Binck maakt de kleine beleggers blij met een mus die echt al heel lang dood is.

Beleggers die minder dan 25 transacties per kwartaal deden, betaalden bij Binck € 8 plus 0,1% voor een transactie in aandelen, trackers, Turbo’s en beleggingsfondsen. Dit tarief wordt door de broker verlaagd tot € 6,50 plus 0,1%. Dat klinkt als een behoorlijke verlaging. Maar lees dan ook meteen even de kleine lettertjes in het tariefoverzicht van Binck: voor deze transacties geldt een minimum van € 10.

Verrassing: dit minimumtarief werd allang door Binck gehanteerd. In dat opzicht verandert er dus helemaal niets. Dat betekent ook, dat er voor veel beleggers niets verandert qua kosten. Rekent u even met ons mee?

Stel, u koopt een plukje aandelen voor een bedrag van € 500. In de nieuwe tariefstructuur rekent Binck daarvoor een bedrag van € 7 (€ 6,50 plus 0,1%). Oh nee, toch niet: het minimumtarief is en blijft immers € 10. Dus u betaalt gewoon het tientje dat u ook al moest lappen vóórdat de kosten verlaagd werden. Ook als u een transactie doet van € 1500 blijft de broker stug dat tientje incasseren.

Pas bij orders boven de € 2000 begint de tariefverlaging van Binck voor u als belegger enig effect te sorteren. Had u bijvoorbeeld in de oude tariefstructuur  € 10,75 betaald voor een order ter waarde van € 2750 (€ 8 plus 0,1%), in de nieuwe structuur betaalt u daar het minimumtarief van € 10 voor. Maar hoeveel particuliere beleggers kopen er nu echt regelmatig in één keer voor € 2750 één bepaald aandeel?

Binck vindt dat u er als belegger “flink op vooruit gaat”; wij vinden het symboolpolitiek.

Allard Gunnink

Beleggers Coöperatie

Disclaimer

Allard Gunnink is als redacteur werkzaam voor de Beleggers Coöperatie, de beleggingssupermarkt van Nederland. Deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies.

[advertentie]

CoBeleggen
Nog steeds 90% goedkoper dan Binck

[einde advertentie]

Welke broker of  bank gebruikt u om te beleggen of te traden. Welke is volgens u de beste? Plaats uw reactie hier.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/binck-maakt-de-belegger-blij%e2%80%a6/

Gerelateerde artikelen:

Allard Gunnink

Allard Gunnink studeerde Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Na zijn afstuderen werkt(e) hij als vertaler, redacteur en eindredacteur voor verschillende financiële instellingen (onder andere BeursBulletin en ABN Amro Markets). Sinds 2008 is Allard als redacteur betrokken bij de doorontwikkeling van de Beleggers Coöperatie Nederland, de organisatie achter het transactieplatform CoBeleggen. Allard is sinds de lancering in oktober 2009 medeverantwoordelijk voor de marketing.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Kenneth says:

    Wat zijn de verwachtingen voor Citygroup?

  2. SatilmisSatilmis says:

    Kenneth, het lijkt me handig als je dat soort vragen op ons forum http://www.dekritischebelegger.nl/forum/ kunt stellen. Dan kunnen andere beleggers erop reageren. Aanmelden kun je via http://www.dekritischebelegger.nl/forum/register.php en een nieuwe onderwerp aanmaken via http://www.dekritischebelegger.nl/forum/?new=1

wp-puzzle.com logo