DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Source: Christian Cross 11 & Waiting For The WordSource: Christian Cross 11 & Waiting For The Word

De beste beleggers zijn dood

Fidelity, een groot internationaal vermogensbeheerbedrijf, zou volgens geruchten tussen 2003 en 2013 een analyse van de portefeuilles van hun klanten hebben uitgevoerd om de prestaties van beleggers te bestuderen. Wat ze vonden was ongebruikelijk: de beste beleggers waren dood. Dat wil zeggen dat de best presterende portfolio’s toebehoorden aan mensen die het leven hadden gelaten.

Om voor de hand liggende redenen konden ze niet inloggen op hun rekeningen en niet konden reageren op de wereldwijde financiële crisis van 2008/2009. Het verhaal gaat dat aangezien zij (de klanten) dood waren, er niemand was om hun aandelen op het slechtst mogelijke moment te verkopen.

Voorkom dure beleggingsfouten en vraag het waardevolle rapport: “De 10 valkuilen van zelf beleggen” aan. KLIK HIER

Misschien wel het beste voordeel van alles is dat de dood ons ervan weerhoudt echt slechte beslissingen te nemen met ons geld. We zijn tenslotte dood. Hoe minder beslissingen je neemt, hoe minder kans je hebt om dingen vol te proppen.

Kopen voor lange termijn

Beleggingsgoeroe Warren Buffett heeft eens : “Koop alleen iets dat je heel graag zou houden als de markt tien jaar gesloten zou blijven.” De mismatch tussen verwachtingen en resultaten betekent dat we meer geneigd zijn om actie te ondernemen op basis van recente informatie. Dit wordt ‘recente bias’ genoemd. We nemen het recente nieuws – omdat het op dit moment relevant voor ons is – en ons brein moet in vluchtmodus worden gezet (als het slecht nieuws is) of we worden overmoedig (als het goed nieuws is).

Voorkom dure beleggingsfouten en vraag het waardevolle rapport: “De 10 valkuilen van zelf beleggen” aan. KLIK HIER

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/beste-beleggers-dood/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo