DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Source: Mike Lawrence & https://flic.kr/p/21GqDS2

Wat gaan aandelen in de komende jaren presteren?

 

Een belangrijke vraag na de krach is wat de aandelenkoersen in de komende jaren gaan doen. Ik kwam een leuke grafiek tegen en die wil ik u niet onthouden.

verwacht_rendement_aandelen

Dit figuur, afkomstig van Chris Carroll, toont het verband tussen de koerswinstverhouding van een beurs (winsten zijn een tienjarig gemiddelde) en de daarop volgende twaalfjarig reëel rendement op aandelen.  Hoe hoger de koerswinstverhouding, dat wil zeggen, hoe “duurder” aandelen zijn, des te minder rendement voorzien kan worden. Omgekeerd kun je meer rendement verwachten als aandelen “goedkoop” zijn .

Het punt met de label “1996” is het tijdperk van de “irrational exuberance”, ofwel “vreselijk overdreven”  betitelde de toenmalige Amerikaanse centrale bankier Alan Greenspan de enorme koersstijgingen op de beurs.

Terug naar de huidige situatie. Wat kunnen beleggers in de komende 12 jaar van aandelen verwachten.  We zien in de figuur een prognose koerswinstverhouding voor dit jaar van rond de 15.  Volgens de figuur hoort daar een rendement gecorrigeerd voor de verwachte inflatie van rond de 6% bij.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/wat-gaan-aandelen-in-de-komende-jaren-presteren/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo