DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


In deze korte column zal ik ingaan op de resultaten van mijn vorige adviezen. Tijd om met de billen bloot te gaan.

Tussenstand

In deze korte column zal ik ingaan op de resultaten van mijn vorige adviezen. Tijd om met de billen bloot te gaan.

Mocht u mijn columns vaker lezer, dan weet u dat ik naast theoretische onderwerpen ook concrete optiecombinaties in mijn columns behandel. Uiteraard is het aan een ieder zelf om te beoordelen of een door mij voorgestelde constructie ook past in zijn/haar beleggingsprofiel.

Deze (korte) column wil ik het echter anders doen. Als vermogensbeheerder rapporteer ik elk kwartaal aan mijn cliënten. Zij kunnen dan naast de portefeuille, de kosten, dividenden, coupons en dergelijke ook hun rendement zien. Het lijkt mij een goed idee om in deze column in te gaan op de resultaten van al mijn adviezen. Tevens zal ik proberen eens in de zoveel tijd dit overzicht te verversen. De resultaten zijn niet alleen de posities die we al verkocht hebben, maar ook de openstaande adviezen. Sommige van deze adviezen zullen op winst staan dan wel een winst hebben opgeleverd en sommige adviezen zullen nog in de min staan. Oftewel, in deze column zal ik met de billen bloot gaan.

Voor de goede orde, alle rendementen (positief en negatief) zijn exclusief transactiekosten.

Tussenstand rendementen opties

Tussenstand rendementen opties

De kolom Resultaat zijn daadwerkelijk gerealiseerde winsten of verliezen. De kolom Tussenstand geeft het resultaat weer van posities die nu nog openstaan.

Mijn volgende column zal weer “normaal” zijn. Ik wilde u met deze column echter wat meer transparantie verschaffen. Er is namelijk als columnist niks makkelijker dan steeds wat te schrijven zonder uiteindelijk de gerealiseerde resultaten weer te geven. Aan mij de schone taak om bovenstaande tabel regelmatig up to date te houden en vooral hopelijk veel positieve resultaten te kunnen vermelden.

drs Richard H.J. de Jong RBA is adjunct directeur vermogensbeheer bij Van Lieshout & Partners N.V.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/opties/tussenstand/

Gerelateerde artikelen:

Richard de Jong

drs RH.J. de Jong RBA is vermogensbeheerder en adjunct directeur bij Van Lieshout & Partners N.V., een landelijk werkende en onafhankelijke onderneming, gespecialiseerd in vermogensbeheer en financiële planning. De Jong (1973) studeerde financiële economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij is sinds 2000 verbonden als vermogensbeheerder aan Van Lieshout & Partners N.V. Hiervoor was hij werkzaam als consultant corporate finance bij Arthur Andersen. Als vermogensbeheerder maakt hij met name gebruik van de kwantitatieve en fundamentele analyse. Tevens gebruikt hij derivaten om zijn visie te ondersteunen. Doel van zijn columns is de belegger meer kennis over opties bij te brengen en de belegger te ondersteunen in zijn/haar beleggingsbeslissingen.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Henk says:

    sterk!!!!!!

wp-puzzle.com logo