Het is alweer september en de berichten over de beroemde beursgezegde "Sell in May and go away, but remember, come back in September “ verschijnen weer op diverse sites.

Instappen in september?

Het is alweer september en de berichten over de beroemde beursgezegde “Sell in May and go away, but remember, come back in September “ verschijnen weer op diverse sites. Is het verstandig nu terug te keren naar de beurs?

Dit jaar heeft het eerste gedeelte namelijk “Sell in May” goed gewerkt.  De AEX is sinds de eerste beursdag in mei gezakt van 346,94 (op 3 mei) naar een stand van 316,47 op 31 augustus. Dit is een daling van 8,8%.

Beleggingsadviseurs onderschrijven deze stelling. De seinen voor een opwaartse beweging op de beurs staan volgens hen op groen.,,Come back in september is nu heel interessant”, aldus beleggingsadviseur Fred Huibers van het Haags Effektenkantoor.

September-effect is onzin

Eerder heb ik al geschreven  dat je niet op de automatische piloot op deze beurswijsheden moet afgaan. De bewegingen op de beurs zijn het resultaat van vele factoren en die factoren moeten als een tendens worden beschouwd en niet als een absolute beweging. Voor het gemak gaan deze zogenaamde voorspellers wel uit dat er een 1:1 relatie is.

Ik heb geen zin om het artikel te herhalen. U kunt het hier lezen. Waar ik me wel over verwonder is dat de media klakkeloos dit soort berichten de wereld insturen. Gelooft u zelf in deze beursgezegde?

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/instappen-in-september/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. onno ebbendorf. says:

    oude waarheid: als iedereen in de markt zit moet je wegwezen.

  2. Meint says:

    Ja, natuurlijk is het onzin, maar nog grotere onzin is dat je er zelfs nog een artikel aan wijdt.

wp-puzzle.com logo