DAX-systeem: van € 7.000 naar € 33.769

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Een half jaar geleden stelde ik het aandeel BAM met opties voor. Wat heeft dit opgeleverd?

Winst pakken op BAM?

In mijn column van 30 september stelde ik voor het aandeel BAM te kopen en daar een optiecombinatie die in juni 2011 afloopt. Aangezien juni steeds dichter bij komt, is het raadzaam om de constructie onder de loep te nemen en te beoordelen wat we moeten doen.

Aandeel herstelt

Op het moment van schrijven noteerde BAM € 4,78. De afgelopen weken is het aandeel echter fors herstelt, vooral op basis van het gerucht dat hun belang in Van Oord binnenkort verkocht gaat worden. Het gevolg van onder andere dit gerucht en wellicht ook de iets minder slechte vooruitzichten is dat het aandeel nu bijna 15 % hoger staat dan onze aankoopkoers. Hoewel BAM op dit moment in de Midcap index zit, vergelijk ik het toch met de AEX omdat BAM sinds ons aankoopmoment bijna de gehele looptijd onderdeel uitmaakte van de AEX. De AEX is in dezelfde periode met 10 % gestegen.

BAM versus AEX

BAM versus AEX

Rode lijn: AEX
Zwarte lijn: Bam

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Ik stelde de volgende combinatie voor:

Koop aandeel BAM4,78
Verkoop call BAM juni 2011 strike € 5,200,40 –
Verkoop put BAM juni 2011 strike € 4,600,50 –
Investering€ 3,88

Op dit moment noteert het aandeel € 5,45, de call € 0,40 en de put € 0,03. Als we kijken naar de intrinsieke waarde dan is de call € 0,25 waard en de put niks. Per saldo hebben beide opties samen dus nog een verwachtingswaarde van € 0,43 – € 0,25 = € 0,18. Mocht de koers op 17 juni nog steeds op het huidige niveau staan, dan kunnen we de komende anderhalve maand nog deze verwachtingswaarde verdienen. Wij mij betreft niet echt veel.

Als we nu heel de positie sluiten, dan kopen we de opties terug en verkopen het aandeel. Per saldo levert ons dat € 5,02 op. Een half jaar geleden hebben we € 3,88 geïnvesteerd, waardoor ons rendement in 6 maanden uitkomt op 29,4 %. Ik weet niet hoe u er over denkt, maar ik neem daar genoegen mee.

Omdat ik de winst pak, vindt u hieronder de bijgewerkte rendementen. Alle rendementen zijn exclusief transactiekosten.

rendementen opties

rendementen opties

drs Richard H.J. de Jong RBA is adjunct directeur vermogensbeheer bij Van Lieshout & Partners N.V. Privé heeft hij positie in BAM. Voor zijn cliënten heeft hij een positie in BAM. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/fondsen/winst-pakken-op-bam/

Gerelateerde artikelen:

Richard de Jong

drs RH.J. de Jong RBA is vermogensbeheerder en adjunct directeur bij Van Lieshout & Partners N.V., een landelijk werkende en onafhankelijke onderneming, gespecialiseerd in vermogensbeheer en financiële planning. De Jong (1973) studeerde financiële economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij is sinds 2000 verbonden als vermogensbeheerder aan Van Lieshout & Partners N.V. Hiervoor was hij werkzaam als consultant corporate finance bij Arthur Andersen. Als vermogensbeheerder maakt hij met name gebruik van de kwantitatieve en fundamentele analyse. Tevens gebruikt hij derivaten om zijn visie te ondersteunen. Doel van zijn columns is de belegger meer kennis over opties bij te brengen en de belegger te ondersteunen in zijn/haar beleggingsbeslissingen.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. SatilmisSatilmis says:

    Van Mitzi: Mijn advies, er is niemand armer geworden van winst nemen. En de verkoopsignalen nemen toe. Dit voor de korte termijn. Er ligt bovendien een gap-achtige situatie in de grafiek: de felle stijgingen naar ca. 5,40.

    Zie zijn grafiek op http://www.dekritischebelegger.nl/forum/opties/winst-pakken-op-bam#post-4775

wp-puzzle.com logo