Topbelegger: negativiteit over Unilever is onzin

De vooruitzichten van Unilever zijn helemaal niet somber. Dat zegt Sebastian Lyon, vermogensbeheerder bij Troy Trojan fund die 3,7 miljard pond onder de hoede heeft. Lyon heeft aandelen Unilever sinds 2004 in bezit.

Unilver was afgelopen jaar een achterblijver bij de rest van de markt. Veel beleggers denken dat het aandeel een soort obligatie is en deze soort fondsen, “zogenaamde bond proxies”, zijn nu uit de gratie. Deze soort aandelen worden gezien als bedrijven met beperkte organische groeimogelijkheden maar met een duurzaam winstniveau. Als de rente stijgt, dan daalt de koers van het aandeel. In feite zijn het dus een soort obligaties geworden. De koers had inderdaad te leiden van een stijgende rente in de afgelopen maanden.

Lyon is het echter oneens met de stelling dat het aandeel Unilever een soort obligatie is. Unilever investeert in nieuwe categorieën om de groei op lange termijn veilig te stellen. De koers van het aandeel is sinds 2004 verdrievoudigd. Hij heeft in de afgelopen maanden meer aandelen gekocht en bezit nu circa 130 miljoen pond. De Troy Trojan fund heeft in de afgelopen 10 jaar een rendement geboekt van 87%.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/fondsen/unilever/topbelegger-negativiteit-unilever-is-onzin/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo