DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Het Mexicaanse telecomconcern América Móvil heeft een bod uitgebracht van 2,40 euro per aandeel op KPN. Dat werd vanochtend bekendgemaakt.

KPN: mogelijk tegenbod

Het Mexicaanse telecomconcern América Móvil heeft een bod uitgebracht van 2,40 euro per aandeel op KPN. Dat werd vanochtend bekendgemaakt. América Móvil, het bedrijf van de multimiljardair Carlos Slim, heeft al een belang van bijna 30 procent in KPN.

Het aandeel KPN sloot donderdag op 2 euro. Het bod biedt een premie van ruim 35 procent op de gemiddelde slotkoers van het aandeel de afgelopen 30 handelsdagen. KPN geeft via een persbericht aan dat zij kennis hebben genomen van het voornemen van América Móvil om een openbaar bod uit te brengen.

Het Mexicaanse bedrijf beëindigde onlangs een afspraak met KPN waarbij het zijn belang niet boven de 30 procent uit mocht brengen. Dat gebeurde na de verkoopplannen van de Duitse KPN-tak E-Plus aan het Spaanse Telefónica, waar América Móvil naar verluidt zeer kritisch over is.

Mogelijk komt volgens zakenbank Theodoor Gilissen er nog een tegenbod van een derde partij. De ontwikkelingen zijn volgens hen echter zeer speculatief en daarmee onvoldoende voor een serieuze belegging. Zij handhaven daarom hun advies: Niet Aanbevolen.

Bron: Theodoor Gilissen

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/fondsen/kpn-mogelijk-tegenbod/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo