DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Voedselconglomeraat Mondelez gaat zich mengen in de koffiestrijd.

Koffiereus Mondelez naar Nederland

Voedselconglomeraat Mondelez gaat zich mengen in de koffiestrijd. Het bedrijf- bekend van onder meer Côte d’Or en Toblerone – komt met eigen machines en koffiecups.Mondelez introduceert in Nederland een eigen koffiecapsule: Tassimo. Het bedrijf, na Nestlé de grootste speler op de wereldwijde koffiemarkt, werkt voor Tassimo exclusief samen met Bosch, dat het bijbehorende koffiezetapparaat produceert.

In een krimpende markt voor thuisgebruik doet geportioneerde koffie het goed. De marges die fabrikanten realiseren zijn hoger dan bij filterkoffie. Analisten schatten dat de verkoop van de koffiecups van Nestlé jaarlijks met 20% toeneemt. De koffiemarkt zet elk jaar wereldwijd 78 miljard dollar om.

Van de 8 miljard die wereldwijd wordt besteedt aan éénkopssystemen, wordt 5,1 miljard in West-Europa uitgegeven. Daarna komen Canada en de VS. Nederlanders zijn grootgebruikers van koffie: gemiddeld zes koppen per persoon per dag. Mondelez mikt met Tassimo op 20- tot 55-jarigen. In 2004 werd Tassimo wereldwijd geïntroduceerd, en is sindsdien 11 miljoen keer verkocht. Pas nu is het merk in Nederland verkrijgbaar, in 2013 werd Velours Noir gelanceerd. Douwe Egberts is in Nederland nog altijd marktleider in de totale koffiemarkt met 67%. Het aandeel op de `éénkopsmarkt` is onbekend. Mondelez is in Nederland bekend van Tuc, Oreo en Milka.

Recentelijk hebben we een artikel gepubliceerd over Mondelez. Het aandeel kon gekocht worden tot $30, houden tussen $30 – $37 en verkopen boven $ 37. KLIK HIER voor het artikel.

Als u geïnteresseerd bent in beleggen in koffie, dan hebben we een aantal artikelen voor u : KLIK HIER

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/fondsen/koffiereus-mondelez-naar-nederland/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo