DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De technologie-sector is van de tien sectoren uit de S&P 500 momenteel het meest uit de gratie. Dat in tegenstelling tot de defensieve sectoren. Voor contrarians een koopaanbeveling!

Tip voor dwarse beleggers

De technologie-sector is van de tien sectoren uit de S&P 500 momenteel het meest uit de gratie. Dat in tegenstelling tot de defensieve sectoren Farmacie, Consumentengoederen en Nutsbedrijven. Voor contrarians een koopaanbeveling!

Bij deze een herhaling van de Tip van 4 januari 2010, de Powershares QQQ. Deze ETF volgt de NASDAQ-index en is dagelijks verhandelbaar op de NASDAQ. Bij mijn eerste advies was de koers $ 45,75 en de huidige koers bedraagt $ 53,79. Voor de geïnteresseerden, de USD stond toen op nagenoeg hetzelfde punt tov de Euro als nu.

De NASDAQ realiseerde zijn top in maart 2000 met een niveau van 5048 punten. Dat was vroeger, in een totaal andere tijd. Wat er op volgde weten we inmiddels. Een nieuwe piek werd bereikt in oktober 2007 met een niveau van 2810 punten. De kredietcrisis zorgde voor een nieuwe terugval tot 1293 punten in maart 2009. Vervolgens weer een herstel. Itt veel andere beurzen bereikte de NASDAQ opnieuw het niveau van voor de crisis om de laatste weken weer weg te zakken.

Tip van de Week: Koop: Powershares QQQ (QQQ)

De QQQ (bijgenaamd de Cubes) is een ETF die de NASDAQ-100 volgt. De voornaamste holdings zijn allen technologie-aandelen. De technologie-sector is van de tien sectoren uit de S & P 500 momenteel het meest uit de gratie. Dat itt de de defensieve sectoren Farmacie, Consumentengoederen en Nutsbedrijven. Voor contrarians een koopaanbeveling ! Dat terwijl de fondsen allen niet overdreven duur zijn, erg veel cash op de balans hebben staan en weinig tot geen schulden hebben. Dat geldt voor fondsen als Apple, Microsoft, Oracle, Google, Intel, Cisco Systems, Qualcomm en Amazon.

De huidige koers biedt een mooi instapmoment. Het is uiteraard niet gezegd dat de huidige correctie aan zijn einde is maar de koersen zijn inmiddels wel aan de goedkope kant. Bedenk dat de 5 grootste technologie-fondsen uit de VS momenteel voor ca. $ 190 miljard aan cash op de balans hebben staan. Daarmee zouden ze diverse Europese overheden probleemloos uit de brand kunnen helpen!

Datum advies: 20 juni 2011
Koers: $ 53,79
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US73935A104
Tickersymbol: QQQ

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten hebben wel posities in individuele aandelen uit deze tracker. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/tip-voor-dwarse-beleggers/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo