DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Volgens Goldman Sachs kan de Topix index in de komende twaalf maanden stijgen naar 970. Dat is een opwaarts potentieel van 15% ten opzichte van het slot van vandaag.

Japanse beurs: 15% omhoog

Goldman Sachs heeft haar groeiverwachting voor de Japanse economie neerwaarts bijgesteld. De zakenbank verwacht nu een groei van 0,2% voor het fiscale jaar 2011 ten opzichte van 0,7% eerder. Volgens Goldman gaat het herstel op de Japanse beurs minder snel dan aanvankelijk gedacht, waardoor het koersdoel voor de Topix index voor de komende twaalf maanden is aangepast van 1050 naar 970. Dit is nog steeds 15% boven het slot van vandaag.

De koers van Chubu Electrical Power (niet in portefeuille) is teruggevallen naar een 11 jaars dieptepunt, nadat de overheid heeft verzocht om de Hamaoka kerncentrale van het bedrijf te sluiten, omdat het niet veilig genoeg zou zijn in het geval van een krachtige aardbeving. Een studie van de overheid geeft aan dat er een kans bestaat van 87% dat Hamaoka, 190 km ten zuidoosten van Tokio, getroffen zal worden door een grote aardbeving.

Japanse autoproducenten deden het goed deze week. Totota en Nissan (beide in portefeuille) stegen beide meer dan 5%, nadat Nissan beter dan verwachte cijfers publiceerde en Toyota aangaf dat de productie in de VS sneller herstelt dan verwacht.

Japanse banken stonden vandaag onder druk, nadat het kabinet liet doorschemeren dat het Tepco, eigenaar van de Fukushima kerncentrale, wil redden van een financiële ondergang. Banken zouden in dat geval een deel van de leningen aan Tepco moet afschrijven, omdat anders het volk niet zou accepteren dat Tepco wordt gered met publiek geld.

  • De Nikkei index daalde deze week met 2,13%. De bredere Topix verloor 1,93%.
  • De yen steeg met 0,37%, waardoor de Topix in euro’s gemeten met 1,56% daalde.
  • De intrinsieke waarde van Japanse Warrants daalde van 1,25 naar 1,21 euro (-3,2%).

Het aantal uitstaande aandelen van het fonds daalde met 206K stukken. Deze week hebben we in samenwerking met MUFJ voor EUR 500k een nieuwe callspread opgezet op Daikin Industries, producent van airconditioners.

Marco Balk
Intereffektfunds

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/nikkei/japanse-beurs15-omhoog/

Gerelateerde artikelen:

Marco Balk

Marco Balk is Portfolio Manager Intereffekt Japanse Warrants. Opleiding: VBA Postdoctoraal IBO Zeist. Rijksuniversiteit Groningen: Bedrijfseconomie richting Financiering & Beleggingen. Werkervaring: 2003 – heden: Fundmanager Intereffekt Investment Funds N.V. 1998 – 2003: Rabobank Senior Beleggingsadviseur DSI registratie: Senior Beleggingsadviseur/Senior Vermogensbeheerder

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo