DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Populaire media meldden deze week dat China Japan ingehaald heeft op de ranglijst van grootste economieën. Is dat wel zo? Japanners verdienen nog steeds tien maal meer dan Chinezen.

China haalt Japan in?

Populaire media meldden deze week dat China Japan ingehaald heeft op de ranglijst van grootste economieën. Is dat wel zo? Japanners verdienen nog steeds tien maal meer dan Chinezen.

Na de Verenigde Staten is China nu de tweede economische macht ter wereld, een positie die Japan sinds 1968 bezette.

De Japanse economie is in de laatste drie maanden van vorig jaar met 1,1 gestagneerd ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2009. Het cijfer viel mee, de verwachtingen waren niet hooggespannen omdat enkele stimuleringsmaatregelen van de overheid afliepen.

Japanners verdienen 10 maal meer dan Chinezen

Als we echter kijken naar een maatstaf voor de welvaart, het inkomen per hoofd van de bevolking, dan blijkt dat Japanners nog steeds 10 maal meer verdienen dan Chinezen.  Het gemiddeld jaarinkomen van een Japanner was in 2010 $42.325 terwijl het gemiddeld inkomen in China slechts $4.283 bedroeg, minder dan in Ecuador en in Iran. China staat op de ranglijst in de wereld op de 95ste plaats.

Inkomen per hoofd van de bevolking

Inkomen per hoofd van de bevolking

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/nikkei/china-haalt-japan-in/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Bennie says:

    Wat kost het dagelijkse leven in Japan en wat kost het dagelijkse leven in China? Van 4000 Euro kan een gemiddelde chinees financieel ruim rond komen een jaar lang met 2 personen + dat de meesten een koop woning hebben.
    Dan vraag ik me af wat het levens onderhoud in Japan kost. Zeker meer dan 4000 Euro. per jaar. Naar mijn idee kloppen deze vergelijkingen niet van wie heeft het beter. In China kan je meer doen van minder geld.

    Vriendelijke groeten

wp-puzzle.com logo