DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Japan is vanmorgen getroffen door een aardbeving met een kracht van 8,9 op de schaal van Richter. De beving werd gevolgd door een tsunami. De Nikkei Future is met 4% gedaald.

Aardbeving Japan

Japan is vanmorgen getroffen door een aardbeving met een kracht van 8,9 op de schaal van Richter. De beving werd gevolgd door een tsunami. Op televisie is te zien hoe boten, auto’s, huizen en hele gebouwen worden weggespoeld door een vloedgolf en modderstromen.

De beving was nog aan de gang tijdens het sluiten van de beurs. De Nikkei stond toen op 10.254,43 punten. Echter na het slot op dit niveau, zijn de Nikkei en Topix futures nog verder weggezakt. De Nikkei future handelde rond de opening van het Intereffekt Japan Warrant fonds op een niveau van rond de 10.000, oftewel nog eens 2,5% lager dan het slot dat al 1,72% lager was.

De Nikkei index was dus ruim 4% lager op het moment van opening van de Intereffekt Japanse Warrants op Euronext vanochtend. Op moment van schrijven trekken de futures weer iets aan. Dit wordt live doorgerekend in de waardebepaling van het fonds. De intrinsieke waarde van het fonds is te zien onder het kopje koersinformatie op onze site.

Verschillende brokers en contacten die wij hebben in Tokio moesten hun werkplek verlaten in een evacuatieprocedure. Via onze brokers in Singapore konden we wel handelen en hebben we vanochtend de extreme daling aangegrepen om een nieuwe callspread op te zetten op de Topix index.

Centrale Bank van Japan koopt ETF’s

De Centrale Bank van Japan (BoJ) heeft naar buiten gebracht dat zij gisteren voor een bedrag van 15,9 miljard yen (EUR 138 miljoen) aan EFT’s heeft gekocht . Daarmee komt het totaal bedrag, dat in de laatste drie maanden aan EFT’s is gekocht door de BoJ, op 118,1 miljard yen. In het laatste pakket van kwantitatieve monetaire verruiming is een pot van 450 miljard yen opgenomen voor de aanschaf van ETF’s over een periode van 12 maanden. Dit pakket is in december van start gegaan en met de besteding van een kwart van de pot in drie maanden tijd, lijkt de BoJ precies op schema te liggen. Op de eerste dag van het programma na, zijn alle aankopen steeds gedaan op dagen dat de Nikkei meer dan 100 punten verloor. Dat geeft aan dat de BoJ de markt ondersteunt op dagen wanneer er verkoopdruk ontstaat.

Bron: Daiwa Securities Group

Intereffektfunds
Derivatenteam

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/nikkei/aardbeving-japan/

Gerelateerde artikelen:

Rick Boerkamp

Rick Boerkamp MSc is Junior Portfolio Manager Intereffekt Japanse Warrants. Opleidingen: BSc. Economie & Management, MSc. International Financial Management (Rijksuniversiteit Groningen) MSc. International Business and Management (Universiteit Uppsala, Zweden) CFA level 2 kandidaat. Werkervaring: 2010 – heden, Junior Fund Manager, Intereffekt Investment Funds N.V.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo