DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Een vaak gehoorde argument voor hogere aandelenkoersen is dat er "veel geld aan de zijlijn" staat.

Hoeveel geld aan de zijlijn?

Een vaak gehoorde argument voor hogere aandelenkoersen is dat er “veel geld aan de zijlijn” staat. Het vrij kapitaal wordt echter niet gekwantificeerd. Het blijkt dat Amerikaanse huishoudens hun tegoeden op rekeningen hebben verlaagd naar de onderkant van lange termijn normale niveaus. Geldmarkt tegoeden als een percentage van de totale beleggingen bedragen 4%, in lijn met niveau’s in 1999 en 2007. Dus dat er er “veel geld aan de zijlijn staat” valt dus mee.

Tegoeden van Amerikaanse huishoudens

Tegoeden van Amerikaanse huishoudens

Huishoudens houden nu 15,8% van het financiële vermogen aan in kas. Het dieptepunt was 11,8% in 1999. De piek werd in de voege jaren tachtig van de vorige eeuw bereikt (26,7%). Om op dat niveau terug te keren is een aanzienlijke stijging van de rente nodig.

Om terug te keren naar het dieptepunt van 1999, moeten huishoudens 2,5 biljoen aan kasgeld verplaatsten naar de aandelenmarkt, dat is ongeveer 10% van de beleggingen van huishoudens in fondsen.

Bron: Scott Krisiloff

Gratis nieuwsbrief

INVINCO biedt wekelijks tips voor beleggers. Schrijf u nu vrijblijvend in op hun gratis nieuwsbrief.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/hoeveel-geld-aan-de-zijlijn/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Edwin says:

    Wat is eigenlijk de bedoeling van dit artikel? En wat is de meerwaarde om te weten hoeveel geld er aan de zijlijn staat, behalve dat dit duidelijk maakt dat men er niet gerust op is om het geld naar de beurs te brengen, dan. Onderschat niet wat stijging van rente kan doen, want hier wordt wel wat luchtig mee omgegaan in het artikel.

wp-puzzle.com logo