Februari wordt een moeilijke beursmaand

Als de geschiedenis een een maat voor de toekomst is, wordt februari een moeilijke beursmaand. In de afgelopen 40 jaar leverde de kortste maand van het jaar het minste rendement op. De toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 stijgt in deze maand slechts met 0,06%. De periode november-april levert de beste rendement op. Dat blijft uit cijfers van technisch analist Jonathan Krinsky van MKM Partners.

De beurs presteert het nog slechter in februari als verkiezingen zijn geweest. Sinds 1977 daalde de S&P 500 dan gemiddeld met 1,85%. Krinsky voorziet een daling van 3% tot 6% in de komende weken. Deze zwakte kan als een koopgelegenheid worden gezien. Ook waardebeleggers zoals Eddy Elfenbein verwachten een correctie. Hij voorspelt een daling van 5% tot 7% omdat de winstprognoses verlaagd gaan worden.

Ligt een correctie op de loer?

Wij bieden handelssignalen aan op de AEX en DAX.  Deze kunnen een handvat zijn voor uw beleggingen. We pakken het nieuwe jaar goed uit met meer dan 50% korting. KLIK HIER voor meer informatie.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/februari-wordt-moeilijke-beursmaand/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo