DAX-systeem: van € 7.000 naar € 33.769

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


DAX: ruimte voor herstel

Het stemmingsbeeld in Frankfurt verzwakte, conform de prognose en zorgde voor een wisselvallige en per saldo matige en uiteindelijk zwakke DAX. Volgens de cycli houdt deze wisselvalligheid gedurende de komende handelsdag aan, zij het dat in de loop van de dag ruimte ontstaat voor herstel. De lange termijn verwachting voor de DAX is echter zwak tot matig.

DAX 19 november 2017

DAX 19 november 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/dax-ruimte-herstel-2/

Gerelateerde artikelen:

Pieter Bos

Pieter Bos heeft als onafhankelijk analist en adviseur wereldwijd tienduizenden beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in kaart gebracht. Hij kent de markt over de volle breedte. Als jurist maakt hij graag onderscheid tussen "recht" (de gepresenteerde werkelijkheid) en "echt" (de verhulde werkelijkheid). Hij heeft een eigen algoritme ontwikkeld. Dat laat zien dat marktsentiment, volgens hem het belangrijkste financiële fundament, volgens vooraf kenbare cycli verloopt. Pieter Bos heeft tevens ervaring als auteur, columnist en docent.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (4 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. SatilmisSatilmis says:

  Update 21 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – conform de prognose – wisselvallig. Na een matige tot zwakke openingsfase herstelde de beurs in de loop van de dag.

  Vandaag beloven de cycli opnieuw een wisselvallige dag, zij het in omgekeerde volgorde. De openingsfase toont gematigd positief, gevolgd door afzwakkend sentiment en uiteindelijk een nieuw instapmoment.

  DAX 21 november 2017

 2. SatilmisSatilmis says:

  Update 22 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – conform de prognose – wisselvallig. De matige start werd al spoedig gevolgd door positief sentiment, terwijl de beurs in de slotfase weer wat winst prijsgaf.

  Voor vandaag beloven de cycli opnieuw een wisselvallige, per saldo matige tot positieve, handelsdag. De meerdaagse verwachting staat in het teken van verder herstel.

  DAX 22 november 2017

 3. SatilmisSatilmis says:

  Update 23 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – conform de prognose – overwegend wisselvallig en matig, zij met een ronduit zwak slotakkoord

  Voor vandaag beloven de cycli, in de aanloop naar technisch herstel, opnieuw een wisselvallige handelsdag. Zwakke momenten kunnen voor aankopen worden benut.

  DAX 23 november 2017

 4. SatilmisSatilmis says:

  Update 24 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – conform de prognose – wisselvallig en richtingsloos.

  Voor vandaag beloven de cycli, in de aanloop naar technisch herstel, opnieuw een wisselvallige, in ieder geval matige en mogelijk zelfs zwakke handelsdag.

  DAX 24 november 2017

wp-puzzle.com logo