DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Till Westermayer & https://flic.kr/p/78uwNJTill Westermayer & https://flic.kr/p/78uwNJ

DAX: maandag positief

Conform de prognose begon de handelsdag lager, echter al spoedig gevolgd door een herstelbeweging. Uiteindelijk sloot de DAX fractioneel lager. Voor de 25e beloven de cycli een overwegend positieve beursdag.

DAX 25 september 2017

DAX 25 september 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/dax-maandag-positief/

Gerelateerde artikelen:

Pieter Bos

Pieter Bos heeft als onafhankelijk analist en adviseur wereldwijd tienduizenden beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in kaart gebracht. Hij kent de markt over de volle breedte. Als jurist maakt hij graag onderscheid tussen "recht" (de gepresenteerde werkelijkheid) en "echt" (de verhulde werkelijkheid). Hij heeft een eigen algoritme ontwikkeld. Dat laat zien dat marktsentiment, volgens hem het belangrijkste financiële fundament, volgens vooraf kenbare cycli verloopt. Pieter Bos heeft tevens ervaring als auteur, columnist en docent.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (4 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. SatilmisSatilmis says:

  Update 26 september 2017: Conform de prognose was – ondanks de zwakke openingsfase – sprake van een overwegend positieve beursdag.

  Voor vandaag ziet het stemmingsbeeld er nagenoeg hetzelfde uit. Een matige tot zwakke openingsfase, gevolgd door herstel.

  DAX 26 september 2017

 2. SatilmisSatilmis says:

  Update 27 september 2017: Conform de prognose was het stemmingsbeeld nagenoeg hetzelfde als de voorgaande beursdag: een matige tot zwakke openingsfase, gevolgd door herstel.

  Volgens de cycli verloopt de stemming vandaag in omgekeerde volgorde. In eerste instantie een positieve start, gevolgd door een daling.

  DAX 27 september 2017

 3. SatilmisSatilmis says:

  Update 28 september 2017: Conform de prognose was het stemmingsbeeld aanvankelijk positief. Al gauw stabiliseerde de markt en leverde de winst gedeeltelijk weer in.

  Volgens de cycli is vandaag sprake van een wisselvallige handelsdag zonder uitgesproken richting. De verkoopdruk neemt intussen, met de nabije draaiing van de bull markt in het verschiet, geleidelijk toe.

  DAX 28 september 2017

 4. SatilmisSatilmis says:

  Update 29 september 2017: Conform de prognose was het stemmingsbeeld wisselvallig, zij het per saldo gematigd positief.

  De intraday grafiek nadert de top en wordt gevoeliger voor correcties. De stemming zal variëren van gematigd positief (openingsfase) tot matig of zwak (slotfase).

  DAX 29 september 2017

wp-puzzle.com logo