DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


DAX maandag opnieuw wisselvallig

Conform de prognose varieerde de stemming in Frankfurt van licht positief tot negatief, per saldo een matige handelsdag.

Het stemmingsbeeld voor maandag is opnieuw wisselvallig en – door de nog steeds meerdaagse bullish overlay – zonder duidelijke richting. De bullish trend zal in de komende week geleidelijk verder afnemen. Vanaf het einde van de komende week nemen de kansen op koersdaling geleidelijk toe.

DAX 18 september 2017

DAX 18 september 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/dax-maandag-opnieuw-wisselvallig/

Gerelateerde artikelen:

Pieter Bos

Pieter Bos heeft als onafhankelijk analist en adviseur wereldwijd tienduizenden beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in kaart gebracht. Hij kent de markt over de volle breedte. Als jurist maakt hij graag onderscheid tussen "recht" (de gepresenteerde werkelijkheid) en "echt" (de verhulde werkelijkheid). Hij heeft een eigen algoritme ontwikkeld. Dat laat zien dat marktsentiment, volgens hem het belangrijkste financiële fundament, volgens vooraf kenbare cycli verloopt. Pieter Bos heeft tevens ervaring als auteur, columnist en docent.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (4 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. SatilmisSatilmis says:

  Update 19 september 2017: Conform de prognose was sprake van een gematigd positief en desalniettemin wisselvallig sentiment in een geleidelijk in kracht afnemende bull markt.

  Het stemmingsbeeld voor dinsdag is opnieuw wisselvallig en – door de nog steeds meerdaagse bullish overlay – zonder uitgesproken richting.

  DAX 19 september 2017

 2. SatilmisSatilmis says:

  Update 20 september 2017: Conform de prognose was sprake van een wisselvallige, richtingloze handelsdag.
  Het stemmingsbeeld voor woensdag is nagenoeg identiek.

  DAX 20 september 2017

 3. SatilmisSatilmis says:

  Conform de prognose was opnieuw sprake van een wisselvallige, richtingloze en vooral ongeanimeerde handelsdag.

  Update 21 september 2017: Voor de 21e beloven de cycli echter topvorming en toenemende volatiliteit, e.e.a. als aanloop naar de draaiing van het meerdaagse sentiment van bullish naar bearish.

  DAX 21 september 2017

 4. SatilmisSatilmis says:

  Update 22 september 2017 Conform de prognose stond de handelsdag in het teken van topvorming, al zette de tendens niet door.

  Voor de 22e beloven de cycli een zwakke openingsfase gevolgd door herstel.

  DAX 22 september 2017

wp-puzzle.com logo