DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Source: Mind your step - Museum Station, Sydney & https://flic.kr/p/6RxYbJ

DAX: maandag nieuwe instapkans

Conform de prognose opende de DAX lager en leverde een instapkans op. De cycli duiden voor maandag op nieuwe instapkansen, in de dagen erna gevolgd door herstel.

DAX 21 augustus 2017

DAX 21 augustus 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/dax-maandag-nieuwe-instapkans/

Gerelateerde artikelen:

Pieter Bos

Pieter Bos heeft als onafhankelijk analist en adviseur wereldwijd tienduizenden beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in kaart gebracht. Hij kent de markt over de volle breedte. Als jurist maakt hij graag onderscheid tussen "recht" (de gepresenteerde werkelijkheid) en "echt" (de verhulde werkelijkheid). Hij heeft een eigen algoritme ontwikkeld. Dat laat zien dat marktsentiment, volgens hem het belangrijkste financiële fundament, volgens vooraf kenbare cycli verloopt. Pieter Bos heeft tevens ervaring als auteur, columnist en docent.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (4 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. SatilmisSatilmis says:

  Update 22 augustus 2017: Conform de prognose was de DAX opnieuw matig tot zwak gestemd, waardoor in de loop van de tradingdag een nieuwe instapkans ontstond. Geleidelijk ontstaat ruimte voor enig herstel. Het “overall” marktsentiment blijft echter wisselvallig en levert een nagenoeg richtingloze markt op.

  DAX 22 augustus 2017

 2. SatilmisSatilmis says:

  Update 23 augustus 2017: Conform de prognoses van de afgelopen dagen leverde maandag een nieuwe instapkans, gevolgd door herstel op dinsdag. De vooruitzichten voor woensdag zijn gelijkblijvend tot licht hoger. De meerdaagse verwachting was – en blijft – wisselvallig.

  DAX 23 augustus 2017

  • SatilmisSatilmis says:

   Update 24 augustus 2017: De geprognosticeerde licht positieve stemming duurde maar kort. De (meerdaagse) richtingloze trend kreeg opnieuw de overhand en zette de DAX onder druk. Bullish en bearish cycli lopen momenteel door elkaar. Dit duidt opnieuw op een wisselvallige handelsdag zonder uitgesproken richting.

   DAX 24 augustus 2017

 3. SatilmisSatilmis says:

  Update DAX 25 augustus 2017: Conform de verwachting kabbelde de DAX de hele dag zonder overtuiging en sloot nagenoeg onveranderd. De tegenstrijdige bearish en bullish formaties zijn ook de komende handelsdag nog actief, al nemen de bearish cycli meer in kracht toe dan de bullish cycli. De verwachting voor morgen is daarom opnieuw matig en wisselvallig.

  DAX 25 augustus 2017

wp-puzzle.com logo